*Nettavisen* Nyheter.

Godkjente salg av opptint kjøtt

Mattilsynet i Oslo har i mange år visst om og godkjent at kjøttfabrikanten Gilde tinte opp og solgt kjøtt som ferskvare.

23.01.05 21:46

- Jeg vil ikke utelukke at distriktskontorer i Mattilsynet har akseptert at man har frambudt kjøtt som har vært tint uten at man har reagert på det, sier Kari Bryhni, direktør for forbrukerhensyn i Mattilsynet til NRK.

Forbrukerrådet kritiserer nå Mattilsynet for ikke å ha grepet inn tidligere, etter at NRK Dagsrevyen tidligere denne måneden avdekket at Gilde tiner opp frosset kjøtt og selger det som ferskt i butikkene.

Villedende praksis
I et brev til Gilde skriver Mattilsynet i Oslo at denne praksisen virker villedende på forbrukeren. Mattilsynet mener Gilde har brutt krav om merking av kjøtt. Men Gilde slår nå tilbake. Mattilsynet har i mange år kjent til og godkjent denne praksisen, sier de.

NRK har også snakket med de andre store kjøttprodusentene. De fleste bekrefter at de til tider har tint opp frosset kjøtt og solgt det som ferskt. Produsentene sier at denne praksisen er godkjent av de lokale Mattilsynene.

Langt på vei innrømmer nå Mattilsynet at de har godkjent denne praksisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag