RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godstog og signalfeil skapte togkaos

Sist oppdatert:
Dette var ingen god dag for NSB, men mandag ettermiddag var alt i rute.

Klokken 13.20 var feilen rettet opp, men Jernbaneverket vet ikke hva årsaken var.

- Nå er det ikke meldt om noen forsinkelser verken her eller der, sier vakthavende informasjonssjef Harry Korslund i Jernbaneverket til Nettavisen klokken 15.00.

Først skapte et godstog problemer i morgentimene, så var det problemer med signalfeil mellom Asker og Drammen.

Er det fortsatt innstilte tog og forsinkelser etter at godstoget ble stående i morges?

- Nei ikke etter det. Men det er nå signalfeil mellom Asker og Drammen. Togene blir mellom 5-15 min forsinket, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til Nettavisen like før klokken 13.

Leter etter teknisk feil
Teknikere jakter nå på signalfeilen mellom Asker og Drammen.

- Det er en signalfeil i Lieråstunellen mellom Asker og Drammen, på sporet fra Oslo til Drammen. Det fører til mindre forsinkelser. Sporet ble helt stengt for feilretting, sier vakthavende informasjonssjef Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til Nettavisen.

Jernbaneverket håper at feilen blir rettet før rushtiden.

- Først må vi finne hvor feilen er. Det er jo en elektrisk feil og strøm som er på avveie. Hva det er som forårsaker det helt konkret vet vi ikke. Det tar normalt ikke veldig lang tid. De har måleinstrumenter og klarer å peile seg inn, sier Bårdstu.

I morgentimene ble flere tusen passasjerer rammet av togkaos, men nå midt på dagen er det ikke så mange som blir rammet.

- Det er ikke spesielt mange som blir rammet midt på dagen. Det går en del tog forbi der, men i og med at man kan holde trafikken i gang, så blir de kun berørt av forsinkelser. Det er ingen tog som er innstilt, sier Bårdstu.

Godstog skapte kaos
Morgentrafikken ble avviklet på ett spor mandag morgen.

- Det har vært problemer fordi et godstog sperret det ene sporet. Mye av trafikken ble avviklet på ett spor. Vi valgte å innstille en del tog, sier Lundeby.

Klokken 09.05 ble godstoget fjernet.

Det er uklart hva som var årsaken til togstansen.

- I og med at det ikke er vi som kjører godstoget, så vet vi ikke årsaken. Men etter det vi har hørt hadde det problemer med lokomotivet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere