*Nettavisen* Nyheter.

Goliat-aksjonister for retten

Foto: (Foto:TV 2)

Tirsdag startet rettssaken mot aksjonistene fra Natur og Ungdom som i fjor aksjonerte mot oljeleting på Goliat-feltet i Barentshavet.

17.01.06 10:28

11. oktober i fjor gikk Natur og Ungdom til aksjon og hindret arbeidet på verftsområdet der boreriggen «Eirik Raude» lå til klargjøring i Kristiansund. I dag må aksjonistene møte i Nordmøre tingrett. Åtte aksjonister ble arrestert under aksjonen og står nå tiltalt. Dom er ventet i løpet av dagen.

Gir ikke opp kampen
«Eirik Raude» fant før jul olje på det kontroversielle Goliat-feltet i Barentshavet, og Natur og Ungdom har ikke tenkt å gi opp kampen mot utbygging.

- Barentshavet er et unikt havområde med store naturrikdommer. Goliat-feltet ligger i et spesielt sårbart og kystnært område. Derfor vil Natur og Ungdom fortsette kampen mot utbygging av Goliat, både gjennom politisk arbeid og gjennom aksjoner, sier Bård Lahn, leder i Natur og Ungdom.

Allierte i SV og Sp
Tross drivverdige funn nøler regjeringen med å gi grønt lys for utbygging av feltet. Lahn håper de vil ta seg god tid og til slutt konkludere som Natur og Ungdom.

- Det er fullt mulig for regjeringen å si nei til Goliat-utbygging. Det er bare den politiske viljen det står på, sier Lahn til TV 2 Nettavisen.

I dag innkaller han til et møte i Stopp Goliat-alliansen, der blant annet alle ungdomspartiene til regjeringspartiene er med.

- Både SV og Sp har vært kritiske til Goliat-utbyggingen i opposisjon, så de er naturlige allierte for oss, men også i Arbeiderpartiet er det mange skeptikere, sier han.

Frykter oljeulykke
Goliat ligger i et viktig oppvekstområde for blant annet torsk, og svært nær fuglefjell som er viktige for hardt pressede sjøfuglbestander.

- Ved en oljeulykke på Goliat-feltet kan oljen nå kysten av Finnmark på under 36 timer, påpeker Natur og Ungdom-lederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.