RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grå helg fra nord til sør

Sist oppdatert:
Vestlendingene får det beste været denne helgen, og til glede for mange lar Kong Vinter vente på seg. Selv om helgen blir grå og sur, stiger temperaturene neste uke.

Det blir lite vind i sørøst de nærmeste dagene, men ellers er det langt mellom godbitene på værhimmelen.

- Både på Østlandet og Sørlandet begynner helgen litt grått og det blir spredt nedbør fredag og lørdag. Det kan også bli lokal tåke, sier meteorolog i Storm Weather Center, Svein Inge Andersen, til TV 2 Nettavisen.

Søndag blir det for det meste opphold, og det er muligheter for at det kan bli litt sol. Men sent søndag kveld kommer nye skyer inn fra vest.

Helgens nedbør kan komme som sludd eller snø i høyden.

I le
Vestlandet ligger i le for den verste nedbøren i øst denne helgen.

- Østavinden dominerer, og det kan komme litt spredt nedbør i indre strøk, men det blir for det meste opphold på kysten. Unntaket er kanskje lengst nord, i Sogn og Fjordane. Her kan det komme noe regnbyger, sier Andersen.

Også i Midt-Norge blir det for det meste opphold i helgen, med gløtt av sol på kysten. Men i indre strøk kan det komme spredte regn og sluddbyger.

- Dette gjelder særlig indre strøk av Trøndelag og grensetraktene.

Stiv kuling
Nordland går en helg med vekslende skydekke i møte.

- Søndag blir det perioder med sol, i hvert fall i sørlige deler. I grensestrøkene kan det komme nedbør. Det samme gjelder også i Troms og Finnmark. Det kan komme litt spredt sludd og snø i indre strøk, mens det blir stort sett opphold på kysten. På kysten av Finnmark kan det bli ganske kraftig vind i perioder, opp i stiv kuling av og til.

Varmere neste uke
Det blir forholdsvis mildt i Nord-Norge i helgen. I Sør-Norge stiger temperaturene, særlig på søndag, og det er foreløpig ingen vits å smøre skiene til en søndagstur i det fri.

- Neste uke får vi forbigående lavere temperaturer, men skikkelig vintervær venter vi ikke foreløpig. Utover i neste uke blir det stigende temperaturer og det blir særlig mildt i høyden, sier Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere