RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grafikere sier nei til avisdugnad

Sist oppdatert:
Grafikere i Trondheim, Bergen, Harstad og Kristiansand sier nei til å være med på å gi ut en fersk utgave av VG 1. nyttårsdag der inntektene skal gå til flodbølgeofrene.

Også ledelsen i Bergens Tidende ønsket å gi ut fersk nyhetsavis 1. nyttårsdag, men ble stanset av grafikerne.

- Ledelsen drøftet mulighetene for en fersk nyhetsavis med grafikerne, men de ansatte ved Bergens Tidenes trykkeri sa nei, sier leder i BTs journalistklubb, Rune Valderhaug, til TV 2 Nettavisen.

- Gammeldags
Journalistene i avisen var positive til å jobbe, og Valderhaug synes det er beklagelig at avisutgivelen blir stoppet av grafikerne:

- Jeg synes det vitner om et gammeldags syn på avisutgivelser.Grafikerne argumenterer med at nyhetene likevel blir formidlet gjennom tv, radio, og internett. Men papirutgivelsene går i dybden og setter ting i et litt annet perspektiv. Avisene hører absolutt med i det totale mediebildet, sier Valderhaug.

Dugnadsavis
I VG har Grafisk klubb og redaksjonsklubben besluttet å gi ut fersk avis 1. nyttårsdag. Også grafikere i Schibsted Trykk støtter avisutgivelsen, men andre grafikere sa nei:

- Vår begrunnelse? Det er flere. For det første krever det såpass med bemanning, at på det tidspunktet vi fikk beskjed på nå, var det umulig å få stablet nok folk på plass, sier leder Bjørn Slettvold for den grafiske klubben i Adresseavisa til VG Nett.

Verken Adresseavisens trykkeri i Trondheim, Harstad Tidenes trykkeri i Harstad, Bergens Tidenes trykkeri i Bergen og Fædrelandsvennens trykkeri i Kristiansand der VG trykkes lokalt, vil være med på dugnaden.

VG-redaktør Bernt Olufsen er skuffet over avgjørelsen:

- Jeg synes dette er svært beklagelig og skuffende når det er tatt et slikt initiativ for å få til en dugnad for et så godt formål, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere