Gå til sidens hovedinnhold

Grande om Raja: «Han er ute etter å ta meg»

Dette ble sagt i telefonen:

Trine Skei Grande mente Abid Raja drev en kampanje mot henne.

Venstres finanspolitiske talsperson Abid Raja skal ha blitt sykmeldt som følge av å ha blitt skjelt ut av partileder Trine Skei Grande.

I påhør av toppolitikere fra andre partier beskyldte partilederen sin partifelle for å undergrave hele budsjettprosessen og eget parti, skriver Dagens Næringsliv.

«Han er ute etter å ta meg. Han driver en kampanje mot meg, og drar partiet ned i gjørmen» skal Grande ha sagt ifølge avisen. VG skriver også at dette var det som ble sagt.

Raja ledet Venstres forhandlinger med Frp, Høyre og KrF i budsjettprosessen. Grandes uttalelser om Raja kom da budsjettpartnerne over telefon ba om hennes avklaring etter at Raja hevdet Venstre ikke aksepterte Frps reversering av kutt i overføringene til HRS.

Grande trodde hun snakket fortrolig med Henrik Asheim (H), men han hadde telefonen på høyttaler, noe han ikke hadde spesifisert til Grande.

Telefonsamtalen fant sted 10. november, da budsjettforhandlingene var helt i startfasen. Helge André Njåstad og Abid Raja selv skal ha vært i rommet og hørt hva som ble sagt.

Henrik Aasheim skal ha avbrutt Grande med å si «Men Abid sier at ...». Da utbrøt Grande, ifølge VG og DN:

«Hør på meg nå. Abid driver og undergraver hele budsjettprosessen og partiet!»

– Veldig dumt

– Jeg er veldig lei meg for at han er sykmeldt og veldig lei meg for at jeg sa noe veldig dumt, sa Grande til et tallrikt pressekorps mandag ettermiddag.

– Jeg var dum som lot det koke over. Det var en sak som vi var uenige om. Det har jeg bedt om unnskyldning for. Jeg har fortsatt tillit til ham, sier Grande videre og roser Raja for det han til slutt oppnådde for Venstre i budsjettforhandlingene.

Venstre-lederen sier hun var klar over at hennes finanspolitiske talsperson befant seg i rommet som det ble ringt fra, men vil ikke svare på om hun var klar over at samtalen gikk over høyttaler slik at alle i rommet kunne høre hva som ble sagt.

Legen på Stortinget

Raja ønsker selv ikke å kommentere saken annet enn å bekrefte at han er sykmeldt. DN får imidlertid bekreftet fra kilder i regjeringspartiene at Raja har informert sine kolleger om at han er syk fordi Grande har gjort ham syk.

– Jeg har blitt sykemeldt av legen på Stortinget og har ingen kommentar mens jeg er sykemeldt, opplyser Raja til NTB mandag kveld.

Terje Breivik, parlamentarisk leder i Venstre, sier han ikke har noe kommentar utover det Grande har sagt.

– Hun har beklaget, og det er ikke så mye mer å si. Som parlamentarisk leder og arbeidsgiver, så har jeg selvfølgelig alltid en dialog med dem som er sykemeldt, sier Breivik til NTB.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken