RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Grandiose forestillinger» ga frifinnelse

Foto: Roy Hilmar Svendsen (IBERGEN.NO)
Sist oppdatert:
34-åringen solgte mobiler han ikke hadde for 86.000 kroner, men gikk likevel ut av rettssalen som en fri mann.

(iBergen.no) : Bergen tingrett mener at mannen ikke kan dømmes for å ha svindlet de 35 kundene på nettauksjonen, som totalt betalte inn 86.621 kroner for mobiltelefoner de aldri fikk.

Det var i månedsskiftet september/oktober at 34-åringen la en rekke mobiltelefoner ut for salg på sitt eget nyopprettede auksjonsnettsted. Telefonene ble solgt klart under markedspris, med tanke på å lage blest omkring nettsiden. Retten mener at tiltalte ikke hadde til hensikt å svindle folk, og at han selv faktisk var overbevist om at han skulle klare å skaffe mobilene.

Det samme gjaldt en annonsør han fikk til å utføre og levere nettannonser for over 27.000 kroner.

«Tiltalte hadde manglende evne til realistisk vurdering, konsentrasjonsvansker og hadde mer ”grandiose forestillinger” om seg selv og lite motforestillinger i relasjon til problemer og hva han evnet å få til,» skriver tingretten i sin frifinnende dom.

Sakkyndige har konkludert med at mannen hadde en alvorlig psykisk lidelse på gjerningstidspunktet, noe som gjør at retten også avviser at mannen handlet grovt uaktsomt. Retten avviste også erstatningskravet fra kundene.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere