RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gransker abortfilm-tabbe

Ludvig Nessas omstridte abortfilm blir nå gransket av Medietilsynet.

- Det er noen her som har sett filmen, men vi skal ha et større møte om saken torsdag. Da blir det visning for alle som skal jobbe med saken og som har kommet tilbake fra påskeferie, sier rådgiver Line Langnes i Medietilsynet til TV 2 Nettavisen.

Den blodige abortfilmen ble vist på NRK 2s frekvens på morgenen 3. april, på den kristne kanalen TV Visjon Norge som sender på statskanalen i det aktuelle tidsrommet.

Filmen førte til sterke reaksjoner fra de mange som fikk med seg de groteske bildene mens de satt og spiste frokost. Flere abortinngrep ble vist i detalj, samt bilder av flere døde fostre.

Prioritert sak
Medietilsynet har nå fått en kopi av filmen, og skal vurdere om den kristne kanalen har gått for langt.

- Vi skal vurdere hvorvidt dette er brudd på det såkalte vannskilleprinsippet. Det vil si at program som kan være til skade for barn skal sendes etter klokken 21 på kvelden, og denne filmen ble sendt mellom klokken 08 og 09 om morgenen, sier Langnes.

Hun forteller at Medietilsynet prioriterer saken høyt.

- Vi prøver å ta saker som er av prinsipiell betydning raskt, og dette er en sak hvor det er veldig greit å gå en rask avgjørelse for alle parter, sier rådgiveren.

Ifølge TV Visjon Norge var det en glipp at abortfilmen ble vist så tidlig på dagen, siden det var en reprise fra en live-sending fra kvelden i forveien som ble sendt.

Angrer ikke
Abortmotstander Ludvig Nessa selv angrer ikke på at filmen ble vist.

- Hele hensikten med å vise filmen er at folk skal få avsky for dette. Det er grotesk for oss alle å se, det er helt forferdelig, men det er viktig at bildene blir vist, sa Nessa til TV 2 Nettavisen dagen filmen ble vist.

Nessa er langt fra en ukjent mann når det gjelder abort her i landet. Flere ganger tidligere har den tidligere presten sjokkert med både filmer og nærgående bilder fra aborter.

Blant annet stilte han til valg ved fjorårets stortingsvalg for partiet abortmotstanderne. Medlemmene på listen gikk til valg med én eneste sak: Kampen for å gjøre abort ulovlig.

Mulig advarsel
Det Medietilsynet skal finne ut er hvorvidt filmvisningen er brudd på konsesjonsvilkårene.

- Her kan det bli snakk om både advarsel og gebyr. Vi har også selvfølgelig mulighet til å inndra konsesjonen, men det er et så sterkt virkemiddel at det er lite sannsynlig at vi tar det i bruk, sier Langnes.

Dersom tilsynet kommer fram til at det er brudd på vilkårene, vil de først sende et varsel om sanksjon på konsesjonen til TV Visjon Norge, før de eventuelt fatter et endelig vedtak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere