RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gransker barnedødsfall på legevakten

Ei jente og en baby er døde i løpet av mars måned på Oslo legevakt. Nå har politiet og Fylkeslegen satt i gang full gransking av dødsfallene.

Ei halvannet år gammel jente døde natt til 7. mars, etter at jenta og hennes familie først ble avvist på Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK), og så måtte vente på hjelp på Oslo legevakt. Nå viser det seg at også et to uker gammelt spedbarn mistet livet 31. mars etter at foreldrene var i kontakt med legevaktsentralen fordi barnet var blitt alvorlig syk. De fulgte råd fra operatøren, men så ble barnet livløst. Da ambulansen kom, var det for sent.

Fylkeslegen har opprettet tilsynssak i begge tilfellene, og gransker nå om barna kunne vært reddet, skriver Aftenpostens nettutgave,

- Dette er alvorlige og dypt tragiske hendelser. Dødsfallene er veldig forskjellige, så vi ser ingen umiddelbar sammenheng mellom dem. Derfor kan vi ikke si om de er uttrykk for systemsvikt, sier fylkeslege Petter Schou.

Direktør Marit Langfelt-Ege ved Oslo legevakt meldte selv dødfallene inn for Helestilsynet, etter at legevakten hadde gått igjennom sine rutiner i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere