*Nettavisen* Nyheter.

Gransker ikke engleskolen

Forbrukerombudet lar prinsessens engleskole være i fred.

07.08.07 08:23

Nettavisen har tidligere skrevet at Forbrukerombudet vurderer klagene som har kommet inn på engleskolen «Astarte Education».

Nå er konklusjonen klar:

- Jeg sitter med en sterk følelse av at det ikke er Forbrukerombudets oppgave å ta stilling til om engler fins eller ikke, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til VG.

Thon sier han ikke vil trekkes inn i engledebatten, men sier Forbrukerombudet kommer til å sende sine retningslinjer til den nystartede skolen.

Krass
I en lederartikkel forrige tirsdag gikk ansvarlig redaktør Trygve Hegnar i Finansavisen til hardt angrep på prinsesse Märtha Louises engleskole. Les saken her.

Forbrukerombudet mottok to klager på skolen 25. juli.

- Klagene går ut på Astartes manglende bevis for ønsket effekt, og vanskelighetene med å kunne etterprøve de annonserte metodene, har seksjonssjef Jo Gjedrem hos Forbrukerombudet uttalt til Nettavisen.

Risikerte bot
Underdirektør i Forbrukerrådet, Helene Falch, er spesielt kritisk til at skolen ikke har kurslokaler og at informasjonen om skolen ikke er god nok.

Om Forbrukerombudet finner brudd på markedsføringsloven, kan engleskolen i verste fall få en klekkelig bot.

- Om vi finner brudd på markedsføringsloven og vi ikke finner en løsning, vil skolen bli stevnet for Markedsrådet, som er en domstol for markedsføring. Rådet kan vedta et tvangsgebyr, har Jo Gjedrem hos Forbrukerombudet uttalt til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.