RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gransker mistenkelig dødsfall

(Scanpix)
Politiet er koblet inn etter at en 66 år gammel kvinne døde på Universitetssykehuset i Nord-Norge.

- Vi har opprettet en såkalt undersøkelsessak for å undersøke om det har skjedd en rutinesvikt, og om det kan være grunnen til dødsfallet, sier politiadvokat Aase Larsen ved Troms politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Avisen Nordlys skriver at kvinnen ble lagt inn på Universitetssykehuset i Nord-Norge i desember i fjor, men bare to dager senere døde hun på sykehuset.

Det som nå blir undersøkt er hvorvidt rutinene kan ha sviktet slik at en lege ikke oppdaget et prøveresultat.

Vitner er avhørt
Politiet ble første gang kontaktet av sykehuset i desember i fjor, og ble bedt om å se på saken fordi det muligens hadde skjedd en rutinesvikt.

- Vi startet etterforskningen i slutten av desember, og har tatt avhør av vitner. Saken er nå sendt til Helsetilsynet som kan begjære påtale, og igjen sende saken tilbake til oss, sier Larsen.

Hun ønsker ikke å si hvilken sykdom kvinnen døde av.

- Dette var en kvinne som var alvorlig syk, og vi har ikke grunnlag for å si at det som har skjedd har vært årsaken til at hun døde, sier politiadvokaten til TV 2 Nettavisen.

Siden det foreløpig bare er snakk om en tilsynssak konkluderer ikke politiet i etterforskningen, og de gjør ikke mer med saken før de eventuelt får tilbakemelding fra Helsetilsynet. Da kan det bli snakk om en straffesak.

- Svikt i loggføring
Universitetssykehuset i Nord-Norge presiserer at de tar saken svært alvorlig, og opplyser at det er snakk om et kompleks sykdomsbilde.

De forteller at rutinesvikten dreier seg om loggføring av informasjon mellom avdelinger på sykehuset.

Helsetilsynet sier de vil ha sin konklusjon i saken klar i løpet av kort tid.

- Vi ønsker minst mulig offentlighet rundt slike saker inntil de er ferdig behandlet hos oss. Men jeg kan bekrefte at vi har en slik sak liggende hos oss, og at vi regner med å ha den ferdigbehandlet i løpet av juni, sier saksbehandler Tjaarke Hopen i Helsetilsynet til Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere