*Nettavisen* Nyheter.

Gransker Pirelli Benestad

Esben Esther Pirelli Benestad

Esben Esther Pirelli Benestad bryter loven ved å gi gutter helt ned i 14-årsalderen kvinnelige kjønnshormoner, mener Rikshospitalet.

26.05.04 08:58

Ifølge VG anklages nå den kjente transseksuelle legen for uforsvarlig behandling av transseksuelle unggutter. Helsetilsynet gransker om det skjer uforsvarlig behandling av transseksuelle pasienter hos Benestad, som er spesialist i klinisk sexologi.

Selv avviser han å ha skrevet ut kvinnelige kjønnshormoner til mindreårige. Han har imidlertid gitt pubertetsutsettende midler til unge gutter fordi han mener Rikshospitalet ikke tar unge transseksuelle på alvor.

- Det som jeg har gjort, er å forlenge puberteten til noen, sier han i et intervju med Kanal 24. Her innrømmer han at en av disse pasientene har vært under 18 år.

Rikshospitalet hevder på sin side at de er de eneste her til lands som har rett til å gi denne behandlingen.

- Unge personer som oppsøker Rikshospitalet, får stort sett beskjed om å komme tilbake når de har fylt 18 år. Jeg tror dette er en av mange grunner til at mange unge transseksuelle tar sitt eget liv, sier Pirelli Benestad til VG.

- Behandling av transseksuelle er svært komplisert, og det er bare Rikshospitalet som har lov til å behandle slike pasienter, sier sjeflege Arnt Jakobsen ved Rikshospitalet, som har klaget saken inn til helsedirektøren.

Hør intervju med Pirelli Benestad ved å klikke på lenken oppe til høyre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.