RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gransker politi etter dødsfall

Foto: Ole Harald Dale/bygg.no
Sist oppdatert:
Under en time etter at politipatruljen forlot den sterkt rusede mannen døde han.

(iBergen.no) Nå skal Spesialenheten for politisaker granske politiets utrykning til fergekaien på Halhjem fredag kveld, etter at de fikk en melding om at en person var så ruset at det var usikkert om han ville klare seg selv. Det var kapteinen på fergen «Ullensvang» som meldte fra til politiet.

Politiet kom til fergekaien på Halhjem og så til ham, før de forlot mannen fordi de mente han var i stand til å ta vare på seg selv.

- Klarte ikke stå eller sitte
22-årige Siri Vermedal var ved venterommet på fergekaien da politiet kom.

- Det kom to politimenn til venterommet for å se til den berusede mannen. Han klarte ikke verken å sitte eller stå på egen hånd. Da de satt ham ned på en benk tippet han framover. Etter det la politiet ham i stabilt sideleie, forteller Vermedal til iBergen.no.

Vermedal følte ikke det var anledning for henne til å sitte seg inn på venterommet mens hun ventet på fergen sin. I stedet gikk hun til bekjente som bor like ved fergekaien.

Rundt 20 minutter senere var hun tilbake ved fergekaien. Da så hun at politibetjentene var forsvunnet.

- Jeg synes det var snodig at de ikke var der. Den berusede mannen var fortsatt der sammen med vennen sin. Jeg tenkte på tilstanden til han som ikke klarte seg alene, men gikk inn på fergen. Like etter hørte jeg han ene begynte å rope og hoie, sier Vermedal.

- Svært alvorlig sak
Det var da to personer av fergemannskapet gikk ut av fergen og inn på venterommet for å hjelpe til. Men livet til mannen sto ikke til å redde.

Vermedal forteller også at hun trodde at politiet hadde kontroll på situasjonen og stiller seg undrende til at de dro.

Mannen døde under en time etter at politiet hadde dratt.

Spesialenheten for politisaker skal nå se på om politiet handlet rett.

- Vi tar saken alvorlig. Vi har behov for å få klarlagt den rollen som tjenestemennene har hatt. Spesialenheten vil sørge for en objektiv granskning. Av naturlige årsaker kan jeg ikke kommentere saken ytterligere, sier politimester Ragnar Auglend til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere