RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aas, Erlend

Granskningsrapport knuser Samferdselsetaten

Sist oppdatert:
Korrupsjonsjegere har felt en hard dom over Samferdselsetaten i Oslo etter drosjeskandalen.

Korrupsjonsjegerne i PricewaterhouseCoopers (PWC) overleverte onsdag sin rapport til Oslo kommune. Granskningen avslører alvorlige uregelmessigheter i saksbehandlingen ved Samferdselsetaten.

Uforsvarlig forvaltningskultur
Uforsvarlig forvaltningskultur, brudd på likhetsprinsippet, brudd på Oslo kommunes etiske regler, brudd på innkjøpsreglene og uheldige personlige relasjoner. Dette er blant funnene til PWC.

Oslo kommune mottok i mai 2007 påstander om mulige mislige forhold i Samferdselsetaten. Dette gjaldt blant annet tildeling av løyver.

«Oslo kommunes etiske normer for folkevalgte og ansatte synes å være brutt når det gjelder reglene om interessekonflikt. Nærmere bestemt synes det å være avdekket opptreden i tjenestesammenheng som har medført at enkeltpersoner og virksomheter uberettiget er tilgodesett,» står det i utdraget fra rapporten.

(Saken fortsetter under)

203336

- Det er ikke avdekket omfattende misligheter. Derimot er det avdekket risiko for uforsvarlig forvaltningskultur og brudd på likhetsprinsippet, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

Til behandling
- Rapporten skal nå behandles i kommunen. Det skal gjøres juridiske vurderinger og den skal kommuniseres til alle berørte parter. Kommunen skal også fastsette hvordan rapportens konklusjoner skal følges opp, sier byrådsleder Erling Lae.

Den fullstendige rapporten vil inntil videre være unntatt offentlighet, men et utdrag ble i dag sendt ut i en pressemelding fra Oslo kommune.

Byrådet har allerede besluttet å gjennomføre en omorganisering der ansvaret for saksbehandling i taxisaker flyttes fra Samferdselsetaten til Næringsetaten. Denne endringen blir gjennomført i løpet av 1. kvartal 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere