RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gråt gjennom dåpen

Sist oppdatert:
Farmor Sonja og pappa Haakon brukte mange triks for å trøste lille prinsesse Ingrid Alexandra under dåpen. Les alt om dåpen og se bildene.

Se dåpen på web-tv

En stolt kronprinsesse Mette-Marit bar sin prinsesse inn i et Slottskapell pyntet med gåsunger og Ingrid Alexandra-roser lørdag.

Dåpsbarnet Ingrid Alexandra, kledd i dåpskjolen som kong Olav, gråt på pappa Haakons arm mens mamma kronprinsesse Mette-Marit selv leste fra Skriften. Hun fortsatte høylydt å prege seremonien mens tante Märtha og mormor Sonja forsøkte å trøste trøste og avlede.

- Et nytt blad til historie
En av kronprinsparets favorittartister, Maria Solheim, sang salmen «Jeg er i Herrens hender».

- En ny tronarving bæres til dåpen, og et nytt blad føyes til vår historie, sa biskop Gunnar Stålsett i sin tale.

- Du er omgitt av et folk som venter på deg, sa han.

Kongen og Dronningen satt på første rad sammen med Haakon og Mette-Marit. På raden bak satt storebror Marius sammen med tante Märtha Louise og de andre fadderne, blant dem kronprinsesse Victoria av Sverige.

Prinsessens kusine Maud Angelica, som blir ett år om et par uker, hadde med seg en ekstra tåteflaske og en bok og satt lenger bak i kapellet på pappa Aris fang.

Klokken 12.45 ble prinsesse Ingrid Alexandra døpt. Kong Harald bar henne frem til døpsfonten, der prinsessen ble velsignet av biskop Gunnar Stålsett.

Ut på Slottsballkongen
Dåpsseremonien var ferdig like før klokken 13, og like etterpå kom kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ut på Slottsballkongen for å vise fram den nydøpte prinsessen til de mange fremmøtte på Slottsplassen.

Kong Harald og dronning Sonja var også med ut på ballkongen, og var tydelig stolte over sitt lille barnebarn.

Gjestene skal nå spise lunsj på Slottet.

- Vi gleder oss
Ved ti-tiden lørdag morgen kom kronprinsparet til slottsplassen og smilte stolt til presse og nysgjerrige som hadde møtt fram.

- Vi gleder oss veldig og tror det blir en flott dag, sa kronprins Haakon.

Flere hundre mennesker hadde samlet seg på Slottsplassen for å få et glimt av de prominente gjestene som skred over den tjue meter lange røde løperen og inn til Slottskapellet.

Kronprinsesse Mette-Marit holdt sin lille prinsesse trygt inn mot brystet, og den lille glippet søvnig med øynene, lykkelig uvitende om den oppstandelsen hun vekker i kongeriket i dag.

Stilig mamma
Mette-Marit var kledd i knekort blekrosa vårkåpe med kremhvit skjørt under. I anledning dagen brukte kronprinsessen spisse sølvsko med stiletthæler som matchet en sølvkreasjon i det oppsatte håret. Haakon var stilig i sin paradeuniform fra marinen med ordensbånd.

Lille Marius var pyntet i mørk dress og gikk alvorlig opp den røde løperen sammen med mor, far og lillesøster.

I bilen bak kronprinsparet kom kronprinsesse Victoria sammen med Mette-Marits mamma, Marit Tjessem. Victoria er en av fadderne, og har en viktig oppgave i dag. Victoria vinket smilende, elegant kledd i en østeninspirert turkis drakt med matchende tøyblomster i håret, og tok seg tid til å veksle noen ord med de fremmøtte.

Mette-Marits bror Espen Høiby, som har hatt en tøff vinter med rettssak og mediepress, ankom Slottskapellet sammen med sin nye kjæreste.

Klokka 09.40 ankom døtrene av avdøde kong Olav, prinsessene Ragnhild og Astrid, med sine respektive ektemenn. De smilte og vinket.

Ingrid Alexandra-roser og gåsunger
Ialt 269 var ventet til dåpen i Slottskapellet, som var pyntet med et vell av gåsunger og Ingrid Alexandra-roser.

Benkene var dekorert med kremmerhus av gåsungegrener fylt med Ingrid Alexandra-roser, en grenete rosesort med dypt rosa roser. I kapellets vinduer hang gåsunger sammen med kuler i ulike materialer og størrelser. Elementer av dekoren er gjenkjennelig fra kronprinsparets bryllup.

Seremonien i Slottskapellet startet klokken 12 lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere