RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratis internett på toget

Sist oppdatert:
NSB tester nå ut å tilby internett på sine tog.

Datamaskiner er i dag et normalt syn på de fleste tog, men de færreste har muligheten til å koble seg opp til internett når de er ute og reiser. Til det er utbredelsen av 3G-kort og andre løsninger for liten.

Det tar nå NSB tak i, og vil nå tilby sine Komfort-kunder en ekstra service:

– Vi ønsker å gi pendlere mulighet til å starte arbeidsdagen med å lese e-post, nyheter og laste ned dokumenter på toget før de kommer på jobb. Derfor startes nå en periode der internettoppkobling prøves ut blant de av våre kunder som velger å reise med NSB KOMFORT mellom Gjøvik og Oslo, sier Margareth Nordby-Kringli, direktør i NSB Gjøvikbanen AS i en pressemelding.

I første omgang vil dette være et prøveprosjekt frem til sommeren på Gjøvikbanen.

Forsøket vil være et samarbeid med det norske selskapet ICE, som tilbyr trådløst bredbånd i store deler av landet.

Kundene som vil koble seg på nett på toget trenger derimot ikke å tenke på ICE, da oppkoblingen internt på toget vil gå over et helt vanlig trådløst nettverk.

– Vi vet at kundene våre liker å bruke tiden om bord til å jobbe, lese og lytte. Nå gir vi kunder som bruker PC på toget også mulighet til å koble seg til internett, og sånn kan tiden om bord nå brukes på andre måter. Mange pendlere vil kanskje starte arbeidsdagen om bord i toget og sånn bruke reisetiden mer effektivt, sier Nordby-Kringli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere