*Nettavisen* Nyheter.

Gratis internett på toget

NSB tester nå ut å tilby internett på sine tog.

24.01.08 13:57

Datamaskiner er i dag et normalt syn på de fleste tog, men de færreste har muligheten til å koble seg opp til internett når de er ute og reiser. Til det er utbredelsen av 3G-kort og andre løsninger for liten.

Det tar nå NSB tak i, og vil nå tilby sine Komfort-kunder en ekstra service:

– Vi ønsker å gi pendlere mulighet til å starte arbeidsdagen med å lese e-post, nyheter og laste ned dokumenter på toget før de kommer på jobb. Derfor startes nå en periode der internettoppkobling prøves ut blant de av våre kunder som velger å reise med NSB KOMFORT mellom Gjøvik og Oslo, sier Margareth Nordby-Kringli, direktør i NSB Gjøvikbanen AS i en pressemelding.

I første omgang vil dette være et prøveprosjekt frem til sommeren på Gjøvikbanen.

Forsøket vil være et samarbeid med det norske selskapet ICE, som tilbyr trådløst bredbånd i store deler av landet.

Kundene som vil koble seg på nett på toget trenger derimot ikke å tenke på ICE, da oppkoblingen internt på toget vil gå over et helt vanlig trådløst nettverk.

– Vi vet at kundene våre liker å bruke tiden om bord til å jobbe, lese og lytte. Nå gir vi kunder som bruker PC på toget også mulighet til å koble seg til internett, og sånn kan tiden om bord nå brukes på andre måter. Mange pendlere vil kanskje starte arbeidsdagen om bord i toget og sånn bruke reisetiden mer effektivt, sier Nordby-Kringli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag