RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grått og vått

Etter fine sommerdager i nord, kommer gråværet også hit. I Sør-Norge blir det lettere, men fortsatt gråvær.

- Været i Sør-Norge blir helt klart lettere enn på en stund. Skylaget sprekker opp litt, og det kan i perioder bli ganske fint. Men det blir svært varierende, sier Hilde Holdhus, meteorolog ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Trøndelag og Vestlandet får mye nedbør de nærmeste dagene, og nedbørsrekorden ved målestasjonen på Sola kan stå for fall.

- De er bare seks millimeter fra nedbørsrekorden i juli måned. Det ser ut til at årets juli kan komme til å bli den våteste noen sinne målt ved Sola, det vil si siden 1935, sier Holdhus.

Nord-Norge får varierende vær. I Nordland blir været ganske bra de neste dagene, mens et lavtrykk vil passere i Troms og Finnmark og føre med seg regn.

SUPERSØK:Været 700.000 steder - NÅ
NYTTIG:Været på mobil
BADE:Sjekk badetemperaturene
SOL:Sjekk UV-varselet

Se siste værmelding på TV 2 Sumo

Tirsdagsværet:

Longyearbyen får halvskyet, stort sett oppholdsvær, men mulighet for en og annen byge. Det blir sørøstlig bris. Litt mildere.

Finnmark får halv- til lettskyet pent vær, men i løpet av ettermiddagen tilskyende fra øst. Til kvelden blir det regn i indre strøk. Uendret temperatur.

Troms får halv- til lettskyet pent vær, men i løpet av ettermiddagen tilskyende fra øst. Til kvelden regn i indre strøk. Sørøst- til østlig bris, økende opp i liten kuling 12 på kysten av Øst-Finnmark om kvelden. Uendret eller litt stigende temperatur.

Nordland får varierende skydekke og enkelte regnbyger. Det blir sørøst- til østlig bris bris mellom nord og vest. Uendret eller litt kjøligere.

Trøndelag og Møre og Romsdal får for det meste skyet og regnbyger. Mot kvelden opphold og mulighet for litt sol i Møre og Romsdal. Nordvestlig frisk bris på kysten, dreiende vest- til sørvestlig til kvelden. Uendret temperatur.

Vestlandet får skyet til halvskyet vær. Enkelte regnbyger først på dagen, etter hvert opphold og mulighet for litt sol. Nordvestlig bris, opp i liten til stiv kuling 12-15 m/s på kysten av Sør-Rogaland om morgenen, dreiende vest- til sørvestlig til kvelden. Uendret temperatur.

Agder og Telemark frå halv- til lettskyet pent vær. Nordvestlig bris, opp i liten til stiv kuling 12-15 m/s på kysten vest for Lindesnes. Uendret eller litt stigende temperatur.

Østlandet får halv- til lettskyet pent vær, med mulighet for ettermiddagsbyger i indre strøk. Nordvestlig bris. Uendret temperatur.

I vestlige og nordlige fjelltrakter i Sør-Norge blir det skyet til halvskyet vær, og regnbyger først på dagen. Ellers halvskyet oppholdsvær. Nordvestlig bris, opp i liten kuling utsatte steder i nordlige og østlige fjelltrakter om morgenen. Uendret temperatur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere