*Nettavisen* Nyheter.

Gratulerer Medhaug

Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIX

Det er imponerende at Medhaug har fått så mange personlige stemmer. Han har fått full uttelling for mediekjøret i sommer, sier fylkeslederen i Rogaland, Kari Austerheim Silde.

Nå har velgerne sagt sitt om Jan Birger Medhauger som i desember i fjor ble anmeldt for voldtekt: Den utstøtte KrF-politikeren er valgt til fylkestinget med over 6000 personlige stemmer.

Ingen andre kandidater, verken fra KrF eller andre partier kan vise til et tilsvarende resultat. Rogaland KrF sin fylkesordførerkandidat, Ellen Solheim, fikk 1651 stemmer. Men fylkesleder Silde vil ikke si om det overveldende stemmetallet betyr at KrF vil ta Medhaug inn i varmen igjen. Fylkeslaget har vraket Medhaug totalt tre ganger som fylkesordførerkandidat etter at anmeldelsen ble kjent.

- Jeg gratulerer Medhaug med resultatet, sier Silde til TV 2 Nettavisen.

- Du høres ikke akkurat hjertelig ut når du sier at han nå får full uttelling for mediekjøret?

- Synes du ikke? Jeg er veldig glad for at det ikke forrykker representasjonen i fylkestingsgruppa. Ingen andre enn Medhaug og Ellen Solheim fikk over åtte prosent personlige stemmer.

- Ville det ikke være arrogant overfor velgerne å ikke la Medhaug få plass i fylkesutvalget eller i to av komiteene som KrF nå har fått tildelt?

- Jeg ser at han har fått mange personstemmer og jeg er imponert over et så høyt antall med personlige stemmer. Trenger jeg å gjenta meg selv, spør Silde som ikke vil svare mer på hvilke politiske konsekvenser stemmetallet får for KrF i Rogaland.

- Ingen konsekvenser

Fylkestinggruppen i Rogaland KrF ble i forrige uke konstituert, med Ellen Solheim som leder.

- Dette vil ikke få noen konsekvenser for Medhaug sin stilling i partiet. Det at han har flere personstemmer enn meg, gir han ingen mulighet til å bli leder. Det er jeg som er valgt til leder, sier Solheim til TV 2 Nettavisen.

Medhaug forlot møtet i fylkesgruppen i protest fordi valgresultatet ikke forelå.

Voldtektsetterforskningen mot KrF-toppen ble henlagt i begynnelsen av september. som intet straffbart forhold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.