RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gravde ut rom under naboen

Sist oppdatert:
Ingenting kunne stoppe eierens iver etter å utvide terrasseleiligheten på Nesbru i Asker.

Uten å søke om lov ville eieren utvide leiligheten sin ved å grave ut et 60 kvadratmeter stort rom under naboen, skriver Budstikka tirsdag.

Blir anmeldt
Onsdag skal saken behandles i bygningsrådet i Asker, men allerede nå er det klart at både eier og håndverkere vil bli politianmeldt.

- Jeg er helt sikker på dette blir anmeldt, og tror ikke det blir noen debatt en gang. De ville jo uansett ikke fått tillatelse dersom de hadde søkt om det, sier leder Annemor Onarheim (H) i bygningsrådet i Asker, til Nettavisen.

Ifølge kommunen er det nye kjellerrommet 17 meter langt og 3,5 meter bredt.

Må sikre rommet
Onarheim har aldri vært borti noe lignende, og trolig vil rommet bli plombert. Kommunen har også engasjert et annet byggefirma til å sikre rommet, slik at masse ikke skal rase ut.

- Man skal ikke vinne på å jukse på denne måten, sier Onarheim. Bygningsrådet har ikke vært i kontakt med naboen, som varslet kommunen om saken.

Eierne av leiligheten skriver i et brev til kommunen at de fikk tillatelse til å utvide en leilighet de eide i naboblokka i 1991. Med henvisning til prosedyrer og saksbehandling den gangen skriver de at de trodde det ikke var nødvendig å søke om tillatelse en gang til.

Terrasseleiligheten ligger i Grønsundveien på Nesbru i Asker, skriver Budstikka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere