*Nettavisen* Nyheter.

Graver etter forsvunnet legekone

En lege i Oslo er mistenkt for å ha bidratt til konas mystiske forsvinning. Mandag ble mannen innbrakt mens politiet gjennomførte razzia i boligen hans.

Samtidig gravde politiet i hans opprinnelige hjemland opp hagen utenfor huset der han bodde før han flyttet til Norge, skriver VG.

Legens kone i 30-årene forsvant sporløst fra parets hjem vinteren 2001, og etterlot seg to små barn. Politiet i landet kan ikke si om dette er parets felles barn, og om de fulgte med til Norge da legen flyttet hit sommeren 2002. Han har oppholds- og arbeidstillatelse her i landet.

Legen ble innbrakt til Politihuset i Oslo mandag morgen mens tjenestemenn fra voldsavsnittet og kolleger fra mannens hjemland ransaket huset hans.

Mannen i 40-årene ble ifølge politioverbetjent Finn Abrahamsen sittende i arresten i natt, og tirsdag formiddag vil det bli avgjort om han skal fremstilles for varetektsfengsling.

Formelt er det politiet i mannens hjemland som etterforsker saken. I og med at det er foretatt ransaking av mannens hjem i Norge, er han siktet for å ha medvirket til konas forsvinning i januar 2001.

12 etterforskere er satt på saken, og minst to av dem er i Oslo for å avhøre ektemannen.

Forsvarer Peter S. Nørgaard, sier at hans klient stiller seg helt uforstående til at han skal være mistenkt for å ha begått noe straffbart. Legen, som nå jobber med forskning i Oslo, har forklart at kona var borte da han kom hjem fra en reise til USA vinteren 2001.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.