Gravid banket opp - mistet barnet

ULYKKESSTEDET: Ved Lerstad barneskole i Ålesund ble en gravid kvinne banket opp.

ULYKKESSTEDET: Ved Lerstad barneskole i Ålesund ble en gravid kvinne banket opp. Foto: (1881)

To personer er pågrepet etter at en 18 år gammel gravid kvinne ble banket opp slik at hun aborterte.

17.04.10 15:42

En 17 år gammel jente og en 18 år gammel mann, begge fra ålesundsdistriktet, er pågrepet for overfallet. De angrep med så grov vold at 18-åringen aborterte, skriver Sunnmørsposten.

Den gravide kvinnen skal ha blitt slått og sparket i magen gjentatte ganger. Dette førte til at 18-åringen spontanaborterte. Den 18 år gamle mannen var far til kvinnens barn.

I sin personlige blogg tilstår den 17 år gamle jenta overfallet:

«X (18-åringen) ville ha ungen ut av verden, drepe den i magen og få Y (den gravide kvinnen) til å spontanabortere», heter det i bloggen. Videre skriver hun: «Jeg gikk opp bak X, dro henne i hetta og slo henne en plass på hodet. Så blacket det ut for meg.»

- Dette er en svært alvorlig sak som vi sjelden har sett maken til i vårt politidistrikt. Vi tror de to har planlagt overfallet på 18-åringen, sier politiadvokat Gudrun Kalvatn i Sunnmøre politidistrikt til Sunnmørsposten.

Kvinnen ble angrepet ved Lerstad barneskole i Ålesund onsdag kveld. Politiet mener at det var den 17 år gamle jenta som utførte selve overfallet, mens den 18 år gamle mannen skal ha vært sterkt medvirkende i planleggingen av angrepet.

18-åringen siktet
Sunmørsposten skriver at 18-åringen ble fremstilt for varetektsfengsling fredag ettermiddag, men at han ble løslatt da politiet ikke fikk medhold.

18-åringen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 231, forsøk på grov legemsbeskadigelse. Denne loven har en strafferamme på 15 år.

- Den 17 år gamle kvinna blir ikke formelt siktet før mandag, opplyser Kalvatn til Sunmørsposten.

Blogg kan bli bevis
På bloggen sin skriver 17-åringen videre:

«Jeg fikk totalt panikk. Jeg ble redd som faen. Tok jeg det for langt? Skadet jeg (X) mye? Jeg kastet opp i redsel for hva som kunne skjedd med jenta».

- Jeg vil nøye meg med å si at dette er meget spesielt og det gir oss flere dilemma med tanke på hvordan vi angriper saken videre. Vi etterforsker saken for fullt. Mandag vil vi vurdere å kalle inn personer til nye avhør, sier Kalvatn til Sunmørsposten.

Hun utelukker ikke at blogginnleggene kan bli brukt som bevis i saken.

Den 18-år gamle kvinnen som ble angrepet er skrevet ut fra sykehuset. Etter forholdene skal det stå bra til med kvinnen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag