*Nettavisen* Nyheter.

Gravid jente (14) søkte asyl

En gruppe asylsøkere på Storskog grensestasjon på den norsk-russiske grensen 16.  november. De siste dagene er det ikke kommet asylsøkere over Storskog. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Bufetat ble ikke varslet av politiet.

02.12.15 12:26

Verken politiet, UDI eller mottaksdriver Hero slo alarm da en 14 år gammel gravid jente kom som flyktning over Storskog, melder NRK Finnmark.

Jenta kom fra Syria sammen med sin 18 måneder gamle sønn og sin 23 år gamle ektemann.

Barnevernet ble koblet inn først etter at det kom meldinger fra andre på mottaket.

Pål Christian Bergstrøm, regiondirektør i barne- og ungdoms- og familieetaten (Bufetat), sier dette er en spesiell sak og at han ikke har hørt om mindreårige asylsøkere som har kommet over Storskog før.

- Her må vi ha rutiner som fanger opp denne type saker. De rette instanser må inn i bildet. En sak som denne har både en asyldimensjon, en barnevernsdimensjon og en mulig problematikk i forhold til straffeloven. Det siste må politiet svare på. Men for framtida må vi sikre at vi har gode rutiner og den rette kompetansen på plass for å ivareta alle hensyn, sier han til Nettavisen.

Nettavisen mener: Flyktninger har snarvei til fulle norske trygdeytelser

Retningslinjene i dag tilsier at Bufetat skal varsles når det kommer enslige mindreårige asylsøkere under 15 år til Norger. De skal tilbys plass på et omsorgssenter i Bufetats regi mens asylsøknaden er til behandling.

Til NRK sier Bergstrøm at mange av de som har kommet den siste tiden kommer fra land der det ikke finnes lovverk som forbyr tvangsekteskap eller det som etter norsk lov betraktes som seksuell omgang med mindreårige.

Det var under en befaring i Vestleiren Ankomstsenter i Finnmark 20. november at Bufetat ble gjort kjent med den gravide 14-åringen, ifølge NRK.

Mange vil gi skatteletten til flyktningene

Politiets utlendingsenhet sier til Nettavisen at de er kjent med saken og vil komme tilbake med et svar snart på de spørsmålene som er reist.

Det har ikke kommet asylsøkere over Storskog siden søndag, og Øst-Finnmark politidistrikt sier til Nettavisen at de ikke har opplysninger om denne saken.

Vil bosette 1000 asylsøkere i Oslos fineste strøk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.