*Nettavisen* Nyheter.

Gravide Nadia måtte graves ut fra bilen

Foto: Harald Strømnæs (Tønsberg Blad)

På vei hjem fra noen venninner traff bilen en snøføyk og rullet rundt. Inne i bilen satt gravide Nadia (25) plutselig opp ned, hengende i sikkerhetsbeltet.

19.01.14 21:25

Hun kom kjørende fra Tønsberg etter en venninnekveld. Ute var det mørkt, og vinden hadde blåst løssnø ut på veien. Nadia Olonkin Swahn sier det ikke gikk særlig fort, hun måtte tilpasse farten etter forholdene.

Men til slutt var det forholdene som vant. Hun tror hun traff en ansamling med løssnø, men er ikke helt sikker.

– Plutselig merket jeg at jeg ikke hadde veigrep. Jeg begynte å skjene over i motsatt kjørefelt. Jeg prøvde å rette opp, men da skjente jeg bare enda mer, sier Swahn til tb.no.

– Og da rullet jeg rundt. Jeg følte det gikk i slow-motion.

Snø til livet
Bilen rullet bare rundt én gang, men landet uheldigvis på hodet. For å gjøre saken verre hadde hun havnet i et område hvor snøen var godt over meteren dyp.

– Jeg klarte å komme meg løs fra setet, men jeg fikk ikke døren opp – det var for mye snø.

Heldigvis var ikke hjelpen langt unna. Hun anslår at det bare tok et lite minutt før hun hørte en stemme fra utsiden.

– En mann kom, og ropte – spurte om det gikk bra med meg. Han gravde meg ut, og ringte Viking (redningstjeneste, journ. anm.) mens jeg ringte moren min, forteller Swahn.

Beboere fra området kom også løpende til med spader for å hjelpe.

– Så kom det en dame også. Det viste seg at hun var sykepleier, og hun var veldig klar på at jeg burde komme meg til sykehuset, selv om jeg ikke merket noen skader selv.

(Saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Peder Gjersøe

Fikk låne bil
På dette tidspunktet var Nadia kald, snøen hun hadde fått på seg når hun klatret ut av bilen hadde smeltet og ute var det minusgrader.

– Men sykepleieren lot meg få sitte i bilen hennes for å holde varmen.

Sykepleieren kjørte også Nadia og moren til akuttmottaket i Tønsberg. Stefaren ble igjen på stedet for å vente på Viking.

– Jeg fortalte på vei til sykehuset at jeg var gravid. Selv om jeg følte meg frisk, så har man jo ansvar for mer enn bare seg selv, sier Swahn.

Takknemlig
Etter noen undersøkelser ble hun sendt hjem, og sitter nå hjemme på Torød. Takknemlig for at folk stoppet og hjalp til.

– Jeg er veldig, veldig takknemlig. Hadde de ikke stoppet så hadde jeg ikke kommet meg ut. Det var snø opp til livet da jeg kom ut av bilen. Jeg vil gjerne takke dem som var der og hjalp til. Jeg føler ikke at jeg fikk takket godt nok da jeg var der, ting skjedde så fort, sier Nadia.

Hun la også inn en kommentar i saken hvor tb.no først omtalte hendelsen:

«Tusen takk til alle dere som stoppet i natt, spesielt til den snille mannen som gravde meg ut og til den snille damen som kjørte meg til akuttmottaket. Ekte hverdagshelter er dere! :)»

Les flere saker i Tønsberg Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag