RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gressbrann i Sandnes har blusset opp igjen

Sist oppdatert:
- Det brenner på flere plasser samtidig og terrenget er ulendt og vanskelig å ta seg fram i, sier brannvesenet.

SANDNES (NTB): Brannvesenet har ikke kontroll over gressbrannen som startet søndag ettermiddag ved Vårlivarden i Sandnes.

Brannvesenet fikk melding om gressbrannen ved Vårlivarden i Sandnes i 17.30-tiden søndag ettermiddag. Brannen startet trolig som følge av sigarettglo i det populære turområdet, skriver Stavanger Aftenblad.

- Vi har fortsatt ikke kontroll på brannen, sier fagleder i brannvesenet Ståle Fjellberg til avisa mandag.

Et skogbrannhelikopter fra Bergen ble satt i beredskap mandag formiddag.

- Nå brenner det best i de sørlige delene av Vårlivarden. Det brenner også noe på nordsiden, men det brenner ikke så kraftig der. Utfordringen vår er at det brenner på flere plasser samtidig, og at terrenget er ulendt og vanskelig å ta seg fram i. Vi får tilkalle ekstra styrker etter hvert. Det viktigste for oss er å sikre verdier og bebyggelse, sier Fjellberg.

Søndag kveld trakk mannskapene seg ut av brannområdet, men lot to vaktposter bli stående bemannet. I løpet av natten ble det kalt inn ekstra mannskap siden det var fare for hus i nærheten.

- Vi fikk inn slanger i tilfelle brannen spredte seg til bebyggelsen, men fikk kontroll på dette i løpet av natten, sier Fjellberg.

Politiet henstiller til folk om ikke å legge søndagsturen til området ved Vårlivarden. Flere adkomster vil nå bli sperret, melder operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt på Twitter klokka 12.30 mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere