Grete er Gretes kreftforbilde

Tidligere sosial-, handels- og næringsminister Grete Knudsen hyller Grete Waitz.

03.12.08 13:48

(iBergen.no) Waitz og Knudsen stilte begge opp da Haukeland sykehus åpnet sitt nye treningssenter for kreftpasienter onsdag.

Kreftsyk
De to deler ikke bare fornavn, men også samme sykdomsskjebne. Begge ble for få år siden diagnostisert med kreft. I 2005 ble det kjent at Waitz fikk behandling for kreft, mens Knudsen sto fram med sin sykdom i et leserinnlegg til Bergens Tidende i 2007.

- Det er viktig å stå fram med sykdommen slik som Grete Waitz har gjort, slik at folk kan se at det er langt flere lyspunkter enn man gjerne tror. Stadig flere blir friske, sier Knudsen.

Selv lever hun fint med sykdommen i dag, men må fortsatt til jevnlig kontroll.

- Jeg skal på kontroller de neste tre og et halvt årene. For tiden har jeg det veldig bra. Det går bedre nå, forteller hun åpenhjertig til iBergen.no.

Inspirert av Waitz
Under hele sykdomsperioden har hun vært i kontakt med idrettsmiljøet og fått god hjelp til å takle kreften. Spesielt Grete Waitz har vært en god støtte.

- Grete har vært en stor inspirasjonskilde for meg, først og fremst når det gjelder trening. Mens jeg var i politikken, leste jeg boken til Grete Waitz. Den inspirerte meg blant annet til å løpe New York Marathon, forteller kreftsyke Grete Knudsen til iBergen.no.

Avkobling og læring
Det nye treningssenteret, som har fått navnet «Pusterommet», skal brukes til fysisk aktivitet, avkobling og læring for kreftsyke.

Takket være hjelp fra organisasjonen «Aktiv for Kreft» og stiftelsen Grieg Foundation ble senteret en realitet. Waitz er selv en av stifterne til «Aktiv for Kreft» og var selvskreven på onsdagens åpning.

Det var også Knudsen, som sitter i organisasjonens styringsgruppe.

- Jeg vil gjerne takke «Aktiv for Kreft» for det de har gjort for dette senteret. Uten deres initiativ hadde dette ikke kommet i stand, sa administrerende direktør i Helse Bergen, Stener Kvinnsland, i sin åpningstale.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.