RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gretes kamp mot kreften

(Scanpix)
Sist oppdatert:
- Livet er snudd på hodet, sier tidligere statsråd Grete Knudsen.

(iBergen.no) : Grete Knudsen bekrefter i dag kreftdiagnosen overfor iBergen.no

- Jeg er for tiden under behandling, sier 66-åringen.

Den tidligere sosial-, handels- og næringsministeren fra Bergen har vært til behandling ved kreftavdelingen på Haukeland Universitetssykehus i flere måneder. Hverdagen har forandret seg totalt for den erfarne Ap-politikeren.

- Hver dag viktigere
– Livet er snudd på hodet, livet har fått andre dimensjoner. Dagen i dag er viktigere enn noensinne, skriver den tidligere sosial-, handels- og næringsministeren fra Bergen i et debattinnlegg i Bergens Tidende.

Hun forteller åpenhjertig om sitt møte med kreftavdelingen, og om hennes nye hverdag etter at hun fikk kreftdiagnosen.

Roser personalet
Hun benytter samtidig anledningen til å rose de ansatte på Haukeland, som hun beskriver som «et travelt, entusiastisk personale som alltid har tid til en hilsen og hei, og en prat imellom aktivitetene. Arbeidet på alle plan følges av en omsorg jeg ikke trodde det var ork til i en hverdag og i en jobb som krever så mye».

Fullt så entusiastisk er hun ikke om selve lokalene. Knudsen beskriver disse som trange og nedslitte, og mener dette gir pasientene et dårlig førsteinntrykk.

Den tidligere næringsministeren ønsker foreløpig ikke å si noe mer om sin egen diagnose, eller prognosene for å bli frisk.

Mange regjeringer
– Dette ønsker jeg ikke å kommentere ytterligere. Så dette får vi eventuelt komme tilbake til om noen måneder, sier Grete Knudsen til iBergen.no.

Den profilerte politikeren var innvalgt på Stortinget fra Hordaland i perioden 1981 til 2001, og har vært statsråd under statsministrene Gro Harlem Brundtland, Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg. 66-åringen jobber nå i rådgivnings- og lobbyist-selskapet GBM Partners AS, sammen med tidligere ordfører i Bergen, Bengt Martin Olsen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere