RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Greven» blir avhørt på nytt

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Varg «Greven» Vikernes skal avhøres på nytt før politiet tirsdag ettermiddag avgjør om de ønsker å varetektsfengsle Vikernes.

Etter det TV 2 Nettavisen forstår, er det mye opp til Varg Vikernes (30) selv om han skal isoleres eller ikke.

Samarbeider han, er det gode sjanser for han kommer tilbake til lukket soning. Hvis han ikke forklarer seg godt nok for politiet, vil han bli begjært isolert og varetektsfengslet. Åpen soning er det uansett slutt på for en god stund.

- Vi må vurdere ut fra behovene i etterforskningen om det er behov for å isolere ham fra aviser, tv og annen informasjon, sier lensmann Vidar Frankson ved Flesberg lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Fant våpen

Politiet beslagla en AG 3 og en rekke effekter i forbindelse med pågripelsen av Vikernes. AG 3-våpenet og de fleste effektene ble funnet i ei hytte Vikernes skal ha benyttet i forbindelse med flukten.

- Vikernes ble avhørt mandag kveld, og skal igjen avhøres når politijuristen som står for avhøret er ferdig i retten, sier Vidar Frankson.

Vikernes er ennå ikke konfrontert med beslagene av våpen. Politiet jakter fortsatt på håndvåpenet Vikernes skal ha brukt da han truet til seg en Volvo fra en familie søndag.

Forsvarets overkommando opplyser at de to siste AG 3-geværene som er meldt tapt forsvant fra privat eiendom på Vestlandet og Østlandet i slutten av mai og i slutten av juni.

Uteble etter perm

Varg Vikernes dukket ikke opp igjen etter en permisjon som var ferdig ved midnatt lørdag.

Vikernes ble i 1994 dømt til 21 års fengsel for overlagt drap på musikerkollega Øystein Aarseth i august 1993, og for å ha satt fyr på Åsane kirke, Skjold kirke i Vindafjord og Holmenkollen kapell.

Berg fengsel der «Greven» soner dommen sin, er en åpen anstalt. Bergenseren har jevnlig vært ute på permisjon, men har aldri tidligere latt være å dukke opp til avtalt tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere