Greven fikk 14 måneder

Foto: Scanpix

Varg Vikernes er dømt et år og to måneders fengsel for å ha kapret en bil fra en 16-åring som var ute og øvelseskjørte.

16.04.04 16:44

Aktors påstand i saken var to års fengsel.

Årsaken til at Vikernes fikk mildere straff en påstanden, var at Kongsberg tingrett trodde ham på at han ikke brukte våpen da han kapret bilen, men derimot en lommelykt.

Flukt under permisjon

Det var i oktober i fjor, i forbindelse med at Varg Vikernes ikke kom tilbake etter permisjon fra åpen soning ved Berg fengsel i Tønsberg, at bilkapringen skjedde.

Etter å ha stukket av i en nyinnkjøpt BMW truet han senere til seg en bil i Flesberg i Buskerud.

Det var en 16-åring som var ute og øvelseskjørte som ble fratruet bilen av Vikernes.

Vikernes har innrømmet at han truet til seg bilen, men har hele tiden benektet at han brukte et våpen da han kapret bilen.

- Brukte lommelykt

Retten legger til grunn at Vikernes ikke truet med våpen da han kapret bilen, men brukte en lommelykt, slik han hele tiden har hevdet.

- Jeg er godt fornøyd med at han ble dømt fullt ut i samsvar med sin egen forklaring og at man ikke legger til grunn at han har truet med våpen. Fra omtalen dagen etter rømningen om ”den arresterte kommandosoldaten” og frem til dommen er det en milelang forskjell. Retten har nå satt faktum på plass, sier Vikernes forsvarer, John Christian Elden, til TV 2 Nettavisen.

I tillegg til bilkapringen, ble Vikernes dømt for besittelse av AG3, besittelse av ammunisjon, hytteinnbrudd og for å ha unndratt seg fengselsstraff – alt i forbindelse med flukten i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag