*Nettavisen* Nyheter.

Greven skryter

Varg Vikernes skryter av gjennomføringen av drapet han er dømt til 21 års fengsel for. Det kan hindre ham prøveløslatelse.

13.02.06 06:09

I fjor sommer fikk Varg Vikernes, ved hjelp av venner, lagt ut en lang tekst på Internett. I teksten forklarer han i detalj om hvordan han drepte rivalen «Euronymos» med kniv, hvordan flukten forløp og om rettssaken der han til slutt ble dømt til 21 års fengsel, skriver Aftenposten.

Rasefilosofi
På det samme nettstedet har Vikernes, som ikke har tilgang på Internett fra cellen i Trondheim fengsel, også publisert en rekke tekster med raseteori, filosofi og andre meninger.

Den tidligere satanisten, og musikeren, går nå til søksmål mot staten. Saken gjelder om hvorvidt Vikernes har rett til å søke om prøveløslatelse i år, eller om oppfatningen til Kriminalomsorgen, som sier han må vente til 2008, er riktig.

Kan få problemer
Ifølge Aftenposten kan det faktum at Vikernes gjør det klart at han ikke angrer drapet han er fengslet for i teksten på Internett, gjøre det vanskelig for ham å vinne frem i rettssystemet.

- Klagesaken ligger nå i departementet. Dersom vi ikke får medhold der, vil det bli reist sak ved de ordinære domstolene om dette, bekrefter advokat Thomas Berge ved Advokatfirmaet Elden til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.