Gå til sidens hovedinnhold

Greven-trommis lager bråk

Greven sin siste trommis og Kjartan Slettemark skal by på støy i Festspillene. Bergen holder pusten.

(iBergen.no) Kjetil Manheim spilte trommer i det beryktede Mayhem. Også da Greven gjorde sin gjesteopptreden på et prosjekt det aldri ble noe av. Greven tok livet av vokalisten og frontfiguren Øystein Årseth.

Nå dukker trommisen opp i Festspillene i Bergen. Og der skal han lage bråk.

Støy
Det skal han gjøre sammen med to andre verdenskjente bråkmakere, Kjartan Slettemark og Lasse Marhaug. Sammen kaller de seg en støytrio.

- Har støy en naturlig plass i Festspillene?

- Ja, det mener jeg, sier Nicholas Møllerhaug fra prosjektet Borealis-festivalen som står for denne samarbeidskonserten med Festspillene. Det hele skal skje i Landmark.

Kjempesjansen
Også Alexander Rybak fra Kjempesjansen spiller på Festspillene i 2007, sammen med Ung Symfoni. Før det blir han å høre i Korskirken som solist neste helg, der han spiller en julesang han har skrevet selv.

For de som ikke leter etter kuriosa, men er genuint interessert i Festspillene i Bergen, vil det være viktig at den danske samtidsmusikeren Bent Sørensen er årets festspillkomponist. Og at Carte Blanche og BIT 20 har et stort prosjekt sammen. Og at Juni Dahr er tilbake i Bergen med Kirsebærhaven av Tsjekov på Den Nationale Scene.

Det var en stolt festspilldirektør Per Boye Hansen som introduserte de lokale institusjonene som er med på å løfte Festspillene.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021