RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grevens AG-3 stjålet i 1989

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
AG-3-geværet Varg «Greven» Vikernes hadde under flukten, ble stjålet for 14 år siden i Oslo. Politiet sjekker om han kan ha hatt flere våpen i depoter.

Opplysningen om geværet kom til etterforskerne i Numedal torsdag. AG-3-geværet skal ikke være svært veloljet.

Andre våpen?
- Vi ser nå på muligheten for at han kan ha hatt andre våpen liggende, sier lensmann Vidar Franksson ved Flesberg lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Vikernes skal ha forklart at han disponerte geværet, som ble funnet på hytta han oppholdt seg i før flukten mot svenskegrensen søndag.

Torsdag ble det også klart at Varg Vikernes ranet til seg Volvoen etter at han kjørte av veien med BMW-en han lånte av en medfange.

- Det var svært glatt. Han kjørte utfor veien, men fikk den opp igjen. Den var likevel ikke kjørbar, forklarer Franksson videre.

Forklaringene stemmer
Fingeravtrykksundersøkelsen foreligger ikke ennå, men politiet har ikke grunn til å tvile på Vikernes’ forklaring om våpenet. Franksson sier at forklaringene til Varg Vikernes så langt ser ut til å stemme.

Politiet har tiden frem til onsdag neste uke for å finne eventuelle medhjelpere i fluktplanene til Varg Vikernes.

I avhør skal han ha forklart seg om flukt og andre personer han ikke vil røpe identiteten til. Dette var sentrale årsaker til at Kongsberg tingrett onsdag varetektsfengslet Vikernes med full isolasjon i en uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere