*Nettavisen* Nyheter.

Grillet kattunge i mikro

Ungdommene kastet kattungen inn i mikrobølgeovnen. Det lille øysamfunnet på Finnøy utenfor Stavanger er rystet etter den groteske avlivingen.

15.09.04 13:14

Da Tomas Fjelde kom hjem til hybelen sin, i boligen han deler med flere andre, ble han sjokkert over synet som møtte ham: Kattungen hans lå død inne i mikrobølgeovnen. Ubudne gjester hadde vært inne i boligen, og tatt livet av katten, skriver Stavanger Aftenblad.

Brent levende
En gjeng ungdommer hadde kastet kattungen levende inn i mikrobølgeovnen og satte fyr på en annen huskatt under en privatfest på en hybel i Judaberg sentrum sent lørdag natt.

Fest-deltakerne skal alle være ungdommer.

Naboen Elise Bakke fant også sin katt med merker etter mishandling: Den hadde fått svidd pelsen på ryggen etter at ungdommene hadde forsøkt å sette fyr på den, men skal ikke være alvorlig skadet.

Under etterforskning
Ifølge lensmann ved Finnøy lensmannskontor er saken nå til etterforskning, men ingen har foreløpig status som annet enn vitner. - Vi har gjennomført noen avhør, og er på sporet, men sålangt vet vi ikke hvem som har gjort dette, sier lensmann Hans Wigelius til Tv 2 Nettavisen.

Han vil foreløpig ikke si noe mer om etterforskningen, men opplyser at ingen har tilstått ugjerningen og at nye avhør skal gjennomføres i løpet av onsdag ettermiddag.

Wigelius omtaler saken som forferdelig og uforståelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.