*Nettavisen* Nyheter.

Grilling bekymrer Mattilsynet

Mattilsynet har vært på krigsstien mot restaurantbransjen og norsk tradisjonsmat. Nå kaster de seg over grillmaten din.

06.01.06 09:14

Mens Mattilsynet saumfarer norsk tradisjonsmat som pinnekjøtt og røkt fisk på jakt etter de farlige giftstoffene PAH (polysykliske aromatiske hydrokarboner), retter de en advarende pekefinger mot en annen norsk mattradisjon: grillmaten.

Tilsynet frykter at hardhendt grilling kan øke forekomsten av kreftfarlige stoffer, skriver Nationen. Også her er det PAH-stoffene som bekymrer Mattilsynet.

Nå ber de vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) se nærmere på de eventuelt mørke sidene av norske grilltradisjoner.

- Vi vet for lite om hvor store mengder kreftfremkallende stoffer som dannes i en svartbrent pølse, sier tilsynets rådgiver Anders Tharaldsen til avisa.

Innen grillsesongen starter igjen til sommeren, lover Mattilsynet å ha konklusjonene og rådene klare.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.