Griner seg til barnehageplass

Fortvilte småbarnsforeldre i Bergen tar hele følelsesregisteret i bruk for å sikre barnehageplass til sine. Mas, grining og smiger er vanlige metoder når barnehagekøen er lang som et vondt år.

For øyeblikket står 1340 barn i vestlandshovedstaden uten barnehageplass. Bergen kommune har fått vel tusen klagetelefoner fra foreldre uten barnehageplass. Frustrasjonen har aldri vært større, skriver Bergens Tidende.

Bilde i første brev

- En del foreldre ringer og forteller hjerteskjærende om alt det forferdelige, forteller lederen i Betaniens bedriftsbarnehage, Synnøve Hysing-Dahl, til Bergens Tidende. Hun har også opplevd at foreldre forsøker å sjarmere barnehagen med å sende med bilde av de små håpefulle.

Skjelvende stemme

- Jeg tenkte: Jeg må grine meg til en plass, forteller «Eva», som fikk avslag for plass for sin tre år gamle sønn. Hun gikk til barnehagestyreren med skjelvende stemme.

- Gutten fikk barnehageplass på stedet, selv om vi ikke hadde søkt der, sier «Eva» til Bergens Tidende og råder foreldre til å banke på barnehagedørene.

- Som å vinne i Lotto

Tobarnsmor Elin Helgheim begynte å gråte da datteren omsider fikk barnehageplass, to og et halvt år etter at foreldrene søkte:

- Det var fantastisk. Jeg tror ikke jeg hadde blitt mer glad om jeg hadde vunnet i Lotto, uttaler Helgheim til avisen.

Fikk råd på veien

Underveis vanket det mange gode råd fra andre foreldre, forteller hun.

- Noen mente det smarteste var å ta på seg fine klær, troppe opp i barnehagen, vise at du er ressurssterk, grei og ikke til bry. Andre sa at det eneste som hjelper er å ringe og ringe så mange ganger at barnehagen til slutt går lei og gir deg plass, sier hun.

Til høsten vil det mangle 960 barnehageplasser fra full dekning i Bergen, skriver Bergens Tidende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag