RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gripende avskjed med Rebecca

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)
Sist oppdatert:
Familie og venner tok fredag et siste farvel med den drepte Rebecca Rist (27).

(iBergen.no)Det eneste ho ønske seg, var en solskinns dag. Skyfri himmel, en problemfri time. (¿)
Det er ikke for mye å ønskje seg det, men du vet, det skal noke til. Det er for tida ikkje sånn livet er.

Bjørn Eidsvågs «Skyfri himmel», sunget av Siv Berge, satte ord til det både familie og venner følte da de i dag tok et siste farvel med Rebecca Rist (27).

– Det er uvirkelig, men sant. Vi er her for å prøve å fatte hva som er skjedd. Omstendighetene rundt hennes død opprører oss alle sammen, sa gateprest Thor Brekkeflat da den 27 år gamle kvinnen ble bisatt fra en nær fullsatt Åsane Gamle kirke klokken 12.00 i dag.

- Mer enn avisoverskriftene
Både familie og venner hadde skrevet avskjedshilsener til den unge kvinnen, som ble funnet drept på Breistein like før jul. Trolig ble den prostituerte kvinnen kvalt kort tid etter at hun forsvant natt til 3. desember i fjor. En 27 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet.

– Rebecca har bevist sannheten i at ingen er bare det du ser eller leser. Hun var så uendelig mye mer enn avisoverskriftene, sa Brekkeflat, og fortalte om en omsorgsfull jente med utallige evner og et stort ønske om å bli kunstner.

«En nydelig jente med et uendelig stort hjerte,» lød avskjedshilsenen fra barndomsvenninner i Åsane.

Siste farvel
Ytterligere en sang av Bjørn Eidsvåg, «Eg ser», ble fremført under seremonien, samt Åge Aleksandersens «Lys og varme». I talen la Thor Brekkeflat vekt på betydningen av kjærlighet mellom mennesker, og skuespiller Frode Rasmussen fremførte diktet «De hundrede fioliner» av Arnulf Øverland. Rasmussen kjente ikke Rebecca, men er grepet av hennes skjebne og leste diktet på forespørsel fra Brekkeflat.

– Vi ser tapet i dag. Samtidig er det i dyp takknemlighet og ærbødighet at vi lyser fred over Rebeccas minne, sa Brekkeflat før jordpåkastelsen.

Familien har bedt om en gave til Kirkens Bymisjon istedet for blomster.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere