*Nettavisen* Nyheter.

Gripende minneord til Ludvig Karlsen

Et menneske med stor omsorg for de svakeste, en gudbenådet forkynner og en kjærlig ektemann og far. Dette var bildet som ble tegnet av Ludvig Karlsen da han ble bisatt fra Trefoldighetskirken i Oslo fredag.

26.03.04 14:53

Evangeliesenterets leder og grunnlegger, som døde av hjertesvikt sist søndag, 68 år gammel, ble begravet på statens bekostning. Til stede i den fullsatte kirken var blant andre statsminister Kjell Magne Bondevik og andre statsråder, stortingsrepresentanter, biskop Gunnar Stålsett og andre kirkeledere, familie og venner. Blant vennene var også nåværende og tidligere rusmisbrukere som Ludvig Karlsen hadde spesielt mye omsorg for.

Ved siden av sorgen, var minnestunden - helt i avdødes ånd - preget av humor og glede.

Etter den halvannen time lange bisettelsen i Trefoldighetskirken ble Ludvig Karlsen begravet på Nordstrand kirkegård, der bare den nærmeste familien var til stede.

En krans av minneord
Et vell av vakre kranser pyntet opp i den fullsatte kirken. Men pinseforstander David Østby, som forrettet under høytideligheten, flettet også en krans av minneord til Karlsens enke Lise, som sto last og brast med sin ektemann gjennom 40 år.

- Ludvig brukte de utslåttes språk, og gjennom ham har tusenvis av mennesker fått hjelp. Han er også trolig den eneste fengselsfugl og tidligere rusmisbruker som har fått Kongens fortjenstmedalje i gull for sin innsats blant samfunnets svakeste, sa Østby.

Mens gråten presset på holdt også Lise Karlsen en gripende takketale til en kjærlig ektemann, far, bestefar og oldefar.

- Jeg måtte dele deg med så mange andre, men jeg greide det uten å være sjalu, sa hun blant annet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Hedret av Bondevik
Statsminister Kjell Magne Bondevik har kjent Ludvig Karlsen i 20 år og er svært imponert over det arbeidet han utførte, ikke minst i forbindelse med Evangeliesenteret.

- Som vi alle vet hadde Ludvig en personlig bakgrunn som gjorde at han fikk en spesiell kontakt med de russkadde og utstøtte i samfunnet. Han gikk inn i Oslos fengsler og beveget hjertene til noen av de tøffeste av de innsatte. Han oppsøkte de utslåtte sprøytenarkomane og alkoholiserte. Derfor er det mange som sørger i dag, både på Plata og ved Eika ved Akerselva her i Oslo og andre oppholdssteder for vanskeligstilte, sa Bondevik, som avsluttet sin tale slik:

- Nå er Ludvig flyttet høyere opp, som han gjerne selv talte om. Ingen kan erstatte ham. Men det er mange som vil stå videre sammen med deg, Lise, og de øvrige medarbeidere i Evangeliesenteret for å drive denne verdifulle virksomheten videre. Det er også den beste måten vi kan hedre Ludvig Karlsens minne på. Jeg lyser fred over Ludvig Karlsens gode minne.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.