Gripende minnestund for fireåring

Rundt 200 personer var samlet til minnestund i Bjorli skisenter etter ulykken der ei fire år gammel jente omkom.

Rundt 200 personer var samlet til minnestund i Bjorli skisenter etter ulykken der ei fire år gammel jente omkom. Foto: Oddbjørn Rundtom/Scanpix

Flere hundre mennesker samlet seg søndag til en minnestund i slalåmbakken i Bjorli for den fire år gamle jenta som lørdag mistet livet i bakken.

11.04.04 17:25

Skiheisen sto stille i Bjorli søndag. Stedet der fireåringen lørdag ble påkjørt av en tråkkemaskin var markert med en snøhaug pyntet med granbar og røde roser, og omkranset av tente lys.

Sterk preget
Snøen lavet fortsatt ned da omkring 200 skiløpere, bygdefolk og turister på påskeferie samlet seg til minnestunden ved 13-tiden søndag. Også den 31 år gamle sjåføren av tråkkemaskinen deltok i minnestunden. Han har jobbet to år ved Bjorli skianlegg og har flere tusen timer bak seg i tråkkemaskinen.

Forsamlingen var sterkt preget av ulykken. Flere av de tilstedeværende hadde forsøkt å redde den lille jenta og faren hennes. Faren ligger hardt skadd på Ålesund sykehus.

Familien til den omkomne jenta var ikke til stede. Hennes mor og jentas to brødre reiste hjem til Ulstein ved Ålesund lørdag kveld.

Et minutts stillhet
Sognepresten i Lesja ledet minnestunden, iført fullt slalåmutstyr.

- Selv om innsatsen fra mange frivillige var stor, fikk dette likevel et tragisk utfall, sa sogneprest Jorunn Raddum, og ba forsamlingen uttrykke sin medfølelse med familien og alle de berørte med ett minutts stillhet.

Ulykken minner oss alle om hvor skjørt livet er, og hvor lite vi vet om morgendagen, sa sognepresten.

- En slik ulykke rører ved oss alle. Dette kunne skjedd våre egne barn. Det føles veldig meningsløst, sier hun til NTB.

Hun var selv i bakken og kjørte på ski noen timer før ulykken skjedde lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.