RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grønt lys for Atlanterhavstunnelen

Sist oppdatert:
Regjeringen ønsker å bygge Atlanterhavstunnelen med fergefritt veisamband mellom Bremsnes og Kristiansund. Prislappen blir 815 millioner kroner.

- Atlanterhavstunnelen vil gi bedre kommunikasjon mellom Averøya og Kristiansund og er med på å styrke næringsgrunnlag og bosetning for en stor del av Nordmøre. Byggearbeidet kan ta til i 2006 og skal etter planen være ferdig i 2008, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete i en pressemelding.

Forslaget om utbygging og finansiering av riksveiprosjektet Atlanterhavstunnelen passerte statsråd i dag.

Prosjektet omfatter bygging av 3,9 kilometer ny vei i dagen mellom Bremsnes og Øksenvågen på Averøya, en cirka 5,7 kilometer lang tunnel under Bremsnesfjorden mellom Øksenvågen og Kristiansund og 600 meter ny vei i Kristiansund.

Atlanterhavstunnelen vil gi fast veisamband mellom kommunene Averøy, Kristiansund og Frei på Nordmøre.

Riksveifergesambandet Bremsnes-Kristiansund skal legges ned når utbyggingen er ferdig, etter planen i 2008. Byggekostnadene for prosjektet er på 635 millioner kroner. Når en tar med finansieringskostnadene blir det tilsammen 815 millioner kroner. Av dette skal cirka 600 millioner kroner dekkes inn ved hjelp av bompenger, ifølge Samferdselsdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere