RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gro rømmer landet

Sist oppdatert:
Gro Harlem Brundtland betaler selv for de omstridte hofteoperasjonene. Nå rømmer hun til Frankrike.

Tirsdag kveld ble det kjent at den tidligere statsministeren selv kommer til å betale for hofteoperasjonene som ble utført i Norge mens hun bodde i Frankrike.

- Gro Harlem Brundtland er svært opptatt av at hun ikke vil ha særbehandling. Derfor vil hun betale utgiftene for operasjonene selv, og deretter ta saken videre med franske myndigheter, sier pressetalsmann Jon Mørland til Nettavisen.

Tilbake til Frankrike
Gjennom pressetalsmannen snakker Harlem Brundtland ut om det enorme trykket fra pressen etter skatte- og operasjonsbråket.

- Hun har nå redegjort for mer enn det som er ventet av henne som privatperson. Derfor kommer hun overhodet ikke til å møte pressen for å gi ytterligere forklaringer. Hun har sagt det som er å si i denne saken. Nå reiser hun hjem, sier Mørland.

- Hun reiser til Frankrike i overmorgen. Nå har hun virkelig ikke mer å tilføye, fortsetter Mørland.

(Artikkelen fortsetter under videointervjuet med legen som opererte Gro)

204771


- Ingen offentlig stilling
Pressetalsmannen understreker at Harlem Brundtland ikke har noen offentlig stilling.

- Hun har redegjort i det brede for Pepsi-saken, operasjonene, skatten og så videre. La meg legge vekt på at hun ikke har noen offentlig stilling, men hun har redegjort som privatperson for sine privatøkonomiske forhold, sier han til Nettavisen.

- Har skattet til Frankrike
Han understreker også at når det gjelder Harlem Brundtlands inntekter som Pepsi-rådgiver og som foredragsholder, så har hun skattet til Frankrike.

- Selvsagt har hun det, sier Mørland.

Anslagsvis tjener Harlem Brundtland 270.000 kroner årlig for å være Pepsi-rådgiver. I tillegg er det kjent at hun kan tjene opp mot 350.000 kroner for et 45 minutter langt foredrag.

Harlem Brundtlands skatteflukt til Frankrike har også vært svært lukrativ. På fire år har hun spart minst 800.000 kroner i skatt, viser et regnestykke Nettavisen presenterte mandag.

Les mer her: Gro sparte 800.000 kroner


Her kan du lese pressemeldingen Harlem Brundtland sendte ut tirsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere