*Nettavisen* Nyheter.

Grønt lys for fleksibel skoleferie

Høstferie når det passer deg og din familie - det er drømmen for mange, og nå kan det blir en realitet, hvis skolen vil. Både politikere og foreldre presser på.

26.09.03 21:49

Det skjer det samme hvert eneste år. Når Stortinget har høytydelig åpning, er det høstferie for skolene. Og vanskelig for foreldre å ta seg fri.

Senterparti-leder Åslaug Haga er en av dem som må sende barna på ferie med pappa. Også Høyres representant Jan Tore Sanner må finne kreative løsninger for barna i ferien.

- Det blir jo en utfordring. De blir med far én dag og mor én dag, og så blir de to dager hos farmor, sier Jan Tore Sanner.

- Kjør i gang

For politikerne har det som mange andre. Høstferien blir et problem - ikke en avveksling. Senterpartiet hadde egentlig tenkt å foreslå en lovendring for å få til en fleksibel ferieavvikling.

- Vi trodde faktisk at det var nødvendig, men når utdanningsministeren bekrefter at det ikke trengs, så er det bare å kjøre i gang lokalt, sier Haga til TV 2.

- Skolenes ansvar

For nå viser det seg at ungene kan ta ferie når de vil. Hvis skolen vil. Med full støtte fra landets skolemyndigheter.

- Mange skoler prøver dette og mange får det til med hell, og jeg syns det er positivt at de gjør det, sier utdanningsminister Kristin Clemet, til TV 2.

Clemet understreker at det er skolenes ansvar å få dette til. Og hun oppfordrer dem til å være mer fleksible. Så nå er det opp til skolene å hjelpe til slik at ungene og foreldrene får ferie samtidig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.