*Nettavisen* Nyheter.

Grønt-millioner til Trondheim

Trondheims varaordfører Knut Fagerbakk kunne fornøyd motta 800.000 av Direktoratet for naturforvaltning (DN) for sikring av grøntarealer i byen.

TRONDHEIM (TV 2 Nettavisen): Over fire år mottar byen 3,2 millioner statlige kroner til formålet. Forutsetningen er at kommunen spytter i like mye.

Fra før har både Oslo, Bergen og Stavanger mottatt penger fra DN.

Ingebrigt Stensås fra DN kunne overlevere den første sjekken til Fagerbakk.

- Vi deler ut rundt 35 millioner kroner til sikring av friluftseiendommer og andre ting i umiddelbar nærhet av byene. Vi dekker halvparten av regninga, mens de enkelte kommunene må skyte inn den andre halvparten.

- Vi snakker da om grøntområder i umiddelbar tilknytning til byene, og da spesielt med tanke på barn og unge. Disse drar ikke ut på de store viddene, og da blir de bynære områdene viktige plasser for disse, sa Stensås ved overrekkelsen.

Miljøvernminister Knut Arild Hareide var også tilstede ved overrekkensen – som fant sted ved Nedre Leirfoss i Nidelva. Nærmere bestemt ved den flotte lakseplassen Kroppanhølen.

- Andelen rekreasjonsoråder i byene er redusert med 12,4 prosent de siste fem årene. Og det er veldig mye på så kort tid.

- Det er ikke tvil om at man trenger et større bevissthet omkring friluftsareal i tida som kommer. Og vi vil vurdere en ytterligere økning av midler til dette, sa Hareide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.