*Nettavisen* Nyheter.

Grov konevold for retten

Lektoren hengte sin kone opp etter beina og gav henne juling. Nå begynner rettssaken.

12.04.07 13:37

(iOslo.no) Mannen ble varetektsfengslet 6. september i fjor, mistenkt for å mishandlet sin kone på det groveste.

Ifølge tiltalen hengte han sin kone opp etter beina og armene, slo og sparket og tok kvelertak på henne. Mannen skal ha brukt forskjellige slagredskaper da han mishandlet kona. I tillegg skal han flere ganger ha truet med å drepe henne, samtidig som han har nektet henne å forlate leiligheten.

Organisasjonen Human Rights Service har engasjert seg videre i saken. Ifølge deres nettsted var det en brannalarm i bygget der paret bodde som ledet til at mannen ble pågrepet.

Brannvesenet beordret evakuering av bygget, men mannens naboer mente det befant seg en kvinne i mannens leilighet. Da politiet ankom stedet fant de en sterkt mishandlet jente.

Human Rights Service mener denne kvinnen ble importert som barnebrud til Norge. Kvinnen hadde falskt pass, som viste at hun var 21 da hun fikk innreise til Norge. Politiet har gjort undersøkelser som kan tyde på at hun var langt yngre, men det er umulig å fastslå da det ikke finnes andre som kan bekrefte alderen.

Jenta ønsket, ifølge Human Rights Service, ikke å samarbeide med politiet og ble sendt tilbake til leiligheten.

Onsdag starter saken i Oslo tingrett. Mannen står tiltalt etter paragraf 219 for familievold. Denne pragrafen har en strafferamme på tre år, eller seks under skjerpende omstendigheter.

Ifølge det iOslo.no kjenner til skal han også tiltales etter paragraf 132a. Denne paragrafen trer inn når en tiltalt forsøker å påvirke vitner eller ofre til å endre forklring. Denne forbrytelsen har en strafferamme på mellom fem og ti år, avhengig av grad. Etter det iOslo.no erfarer skal denne påvirkningen ha vært av grov art. Mannen risikerer dermed ti år i fengsel.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.