RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grünfeld kjemper for verdig død

Sist oppdatert:
Professor Berthold Grünfeld vil jobbe for at mennesker som opplever uutholdelig lidelse skal få hjelp til å dø.

Den profilerte professoren, som har vært sakkyndig i en rekke store rettssaker, ble valgt inn i styret på foreningens årsmøte torsdag.

Styreleder for organisasjonen Retten til en verdig død er Levi Fragell, som tidligere ledet Human-Etisk Forbund (HEF). Med seg i styret får han også psykolog Kari Vigeland.

Levi Fragell, som vokste opp i en pinsemenighet, har som humanetiker kjempet i en årrekke for at døende som har uutholdelige lidelser selv skal få bestemme når de vil avslutte livet. Han fortsetter som spesialrådgiver for HEF inntil han går av med pensjon om to måneder, heter det i en pressemelding fra Retten til en verdig død.

I Norge er det i dag straffbart om en lege avslutter såkalt livsforlengende behandling eller gir en forhøyet medisindose slik at den syke skal sovne inn (eutanasi).

Foreningen Retten til en verdig død har nærmere 3.500 medlemmer. I samarbeid med Den norske lægeforening har foreningen utarbeidet dokumentet Mitt Livstestament, som du kan lese mer om her .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere