RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge / SCANPIX

«Gudrun» tok strømmen i Agder

Sist oppdatert:
Stormen «Gudrun» slukket lyset for rundt 20.000 husstander i Agder-fylkene, men i morgentimene søndag hadde de fleste fått strømmen tilbake.

- Nå er det i underkant av 1000 abonnenter som ikke har strøm, sier informasjonssjef Ragna Maria Henden i Agder Energi Nett til TV 2 Nettavisen søndag klokka 07.00.

Hun sier at kraftselskapet vil trenge dagen til å utbedre de feilene som gjenstår og kan derfor ikke love at alle har strøm til søndagsfrokosten.

- De som våkner uten strøm, kan ringe vårt kundesenter på telefon 02021, sier Henden.

Det er sterk vind og trefall som skapte problemer for strømforsyningen i Agder-fylkene fra Farsund i vest til Risør i øst og Hovden i nord. I kystområdene har saltvann på trafoer også skapt problemer.

Lørdag kveld sendte selskapet ut 50 mann som jobbet på spreng med å få orden på strømforsyningen. Kraftkarene i Vest-Agder måtte avlyse den planlagte jobbfesten og jobbe overtid. I løpet av kvelden og natta hadde de fleste av de 20.000 husstandene som var rammet fått strømmen tilbake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere