RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gulating og Hansa Borg inngår samarbeid


Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Bryggerikjempen Hansa Borg har inngått samarbeid med håndverksølkjeden Gulating. Gulatings mål er å bli Norges største pubkjede.

– Gulating er bygget på en grunnidé om å gjøre det store mangfoldet av norsk håndverksbrygget øl tilgjengelig, og å la folket selv bestemme. Det har derfor vært helt avgjørende for oss å knytte til oss en solid samarbeidspartner som tar håndverksbrygget øl på alvor, og som i tillegg gjør oss i stand til å opprettholde en høy nok veksttakt til at Gulating blir den ledende aktøren i dagens pubmarked, sier administrerende direktør Rolf Ivar Skår i Gulating Gruppen AS i en pressemelding.

Gulating-kjeden har i dag åtte puber og 23 ølutsalg, som fokuserer på håndverksøl. Framover har Gulating ambisjoner om å etablere ti nye puber i året, noe som ifølge E24 vil koste eierne 100 millioner kroner i investeringer. Samarbeidet med Hansa Borg skal bidra til dette.

Gulating Gruppen vil foreløpig ikke si noe om hvor mye Hansa Borg bidrar med, men det er vanlig at de store bryggeriene betaler for å få ølet sitt inn på puber.

– Det er viktig for oss å få fram at vi ikke har solgt sjelen i denne avtalen. Vi har ikke solgt noen aksjer i selskapet og har heller ingen planer om det, sier økonomidirektør Lasse Olberg til E24.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere