RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gull-pils på Aker Brygge

Sist oppdatert:
Norges største uteservering er en gullgruve for eierne av Lekter'n. Når ølet går ut, flommer pengene inn.

Fjoråret var nok et rekordår for Norges største uteservering.

Lekter'n er en institusjon på Aker Brygge, og fjoråret viste at de hektiske sommermånedene er en gullgruve for eierne.

NA24 - din næringslivsavis

Med kapasitet til 1200 personer går det noen halvlitere i løpet av en finværsdag. Til tross for en labrere sesong værmessig i fjor, strømmet pengene inn i selskapet.

Dårligere vær i fjor
- Fjoråret var værmessig dårligere i fjor enn i 2004, men driftsmessig var det et bedre år. Vi har brukt mye tid og krefter på å bygge produktet, forklarer administrerende direktør Carl Groven i Akerrestauranter AS.

Han styrer over restaurantene Lekter'n, DS Louise, Albertine og Cafè Sorgenfri, som alle har tilhold på Aker Brygge i Oslo. Groven forklarer at det er ikke bare øl det går i sommerværet.

Mer mat
- Når vi startet for 19 år siden var det for det meste øl og den eneste matbiten var en en liten rekekurv. Nå utgjør matsalget faktisk 40 prosent av omsetningen. Nå i finværet selges det mest skalldyr, reker og blåskjell, skalldyrkurv, i tillegg til pizza og hamburgere, sier Groven til NA24.

Øltankene på bruket har kapasitet til 5000-6000 liter per dag.Og det gir penger ingjen på bunnlinja. Kundene må betale 58 kroner for 0,4 øl.

I fjor omsatte restauranten 20,6 mill. mot 18,2 mill. året før, mens resultat før skatt ble 3,1 mill mot 4,5 året før. Resultatnedgangen er knyttet til endringer i avskrivingstid.

Kvittet gjeld
Årsregnskapet for Lekter'n viser dessuten at eierne har nær kvittet seg med den kortsiktige gjelden i selskapet. Selskapets kortsiktige gjeld gikk ned fra 37,8 prosent til 3,9 prosent. I 2005 var denne redusert til 500 000 mot 7,0 millioner i 2004.

-Sesongen i år har så langt vært god og vi ligger budsjettmessig godt an. For tiden har vi veldig godt vær, men vi ser akkurat nå at det er litt stille. Kjernepublikummet er på ferie, og det er litt mindre trykk enn normalt. Våre toppmåneder er juni og august, sier Groven til NA24.

Lekter'n AS er et datterselskap av Mat og Drikke AS. Selskapet eies av av Pål Gjelseth, Tom Gjelseth, Geirr Raaum, Lars Tanberg-Johansen, Anne Koppang og Gry Holm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere