RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullsmed var ikke forsikret

Gullborgen juveltyveri innbrudd
Gullborgen juveltyveri innbrudd Foto: Thor Benjamin Brekken (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Trodde hvelvet var ugjennomtrengelig.

Innbruddstyver tok seg i helgen inn i hvelvet på gullsmedforretningen Gullborgen i Oslo sentrum, og fikk med seg kilovis med gull og en større mengde diamanter for totalt 40 millioner kroner. Innehaver Elisabeth Borgen sier til NRK at hun ikke var forsikret mot tyveri av denne typen. Forsikringen gjaldt kun ran.

Les også: - Dette er Norsk krim AS

Trodde hvelvet var trygt

- Jeg hadde ikke forestilt meg at noe sånt kunne skje. Jeg trodde hvelvet var 120 prosent trygt, sier Borgen til kanalen.

Hun er overbevist om at tyvene må ha hatt godt kjennskap til bygningen. De fikk jobbe uforstyrret i gullsmedforretningen i mange timer i helgen, etter å ha brutt seg gjennom fem ståldører i kjelleren med avansert verktøy.

Politiet står fullstendig uten spor i saken.

- Inne ved selve velvet brøt de opp og slo seg gjennom betongveggen i stedet for å forsøke å åpne døren, sier politioverbetjent John Roger Lund i Oslo politidistrikt til NTB.

Les også: Millionkupp hos gullsmed

Mer sikkerhet

Leder direktør Ingebjørg Alfsen i Norges Gullsmedforbund sier til Nettavisen at ran og tyverier har økt merkbart den siste tiden.

- Vi merker at det har blitt mer i det siste dessverre. Ran har nesten ikke forekommet i bransjen i Norge tidligere, sier hun.

- Norske forretninger sikrer seg mer enn tidligere. De fleste har falske eller billige varer i vinduene, mens de dyre tingene blir låst inne. Noen butikker har også låst dørene, sier hun.

Les også: Tyvene traff gullåren

- Norske kriminelle

Tidligere politimann og krimekspert Johnny Brenna tror det er norske kriminelle som står bak sitt første store kupp siden 2004.

- Det er selvfølgelig interessant å se hvilke miljøer som begynner å komme ut av fengsel nå. Det er ikke hvem som helst av kriminelle som gjør dette. Nå har vi hatt en pause siden 2004 og nå begynner det å skje mer og mer, sier Brenna.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere