RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gundersen har gått under jorden

Etterlyste Raymond Gundersen (29) har gått i dekning og frykter nå represalier fra B-gjengen. Advokatene til begge de etterlyste er i harnisk over den offentlige etterlysningen.

Onsdag kveld etterlyste politiet Raymond Gundersen (29) og Arfan Qadeer Bhatti (26) i forbindelse med skyteepisoden ved Sognsvann 19. februar. Samtidig gjorde politiet det klart at de ser Sognsvann-saken i forbindelse med drapet på Sandaker 3. februar.

- Vitner til skytingen så de to etterlyste. I tillegg ble de observert av en politipatrulje på vei til stedet, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til TV 2 Nettavisen. Ifølge NTB var det ofrene selv som utpekte Bhatti og Gundersen.

- Jeg har snakket med min klient. Han er dypt sjokkert og er livredd for represalier, spesielt fra B-gjengen. De tror jo nå at han sto bak skytingen ved Sognsvann, sier Raymond Gundersens advokat, Ole Petter Drevland, til TV 2 Nettavisen.

- Dette går jo ikke bare ut over Gundersen. Han har barn og samboer også. At han ikke er straffet tidligere er også noe politiet burde ha tatt hensyn til før de gikk ut med etterlysningen, sier han.

Tok kontakt
Allerede søndagen etter skyteepisoden ved Sognsvann torsdag 19. februar, skal Drevland ha vært i kontakt med politiet for et eventuelt avhør av hans klient. Drevland skulle da ha hørt rykter om at Gundersen allerede da var etterlyst i forbindelse med skyteepisoden.

- Jeg ringte politiet søndag og sa jeg hadde hørt rykter om at min klient var etterlyst, og sa at hvis de ønsket å avhøre min klient kunne de kontakte meg. Politiet sa at «hvis Gundersen har noe å si kan han kontakte oss». Politiet ga ikke en lyd fra seg før de kjørte dette fram i media, sier Drevland.

Melder seg tidligst mandag
Drevland var torsdag i kontakt med politiet for å avtale møte og avhør. Dette vil skje tidligst mandag fordi Drevland er på ferie, og Gundersen ikke vil møte til avhør uten sin advokat.

- Det vil være helt meningsløst for ham å melde seg nå. Da blir han bare kastet på glattcelle til det passer politiet å gjøre noe. Han vil heller ikke forklare seg uten meg til stede. Han får jo ingen tillit til politiet når de opptrer på denne måten, sier Drevland.

- Mistet kontakten
Også advokaten til den etterlyste Arfan Qadeer Bhatti (26), John Christian Elden, er lite fornøyd med at Bhatti ble offentlig etterlyst.

- Jer har ikke snakket med ham siden i går kveld. Han skulle ringe tilbake, men jeg antar at han er blitt skremt av politiets påstand om at han er involvert i sakene på Sandaker og Sognsvann. Jeg håper Bhatti tar fornyet kontakt i dag som avtalt. Det vil åpenbart være i hans interesse å få avgitt sin forklaring til politiet, sier Elden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere