*Nettavisen* Nyheter.

Gutt (1) død, kritisk for bror

Den ene tvillingen som falt i vannet da han og broren kom bort fra dagmammaen i Rygge er død.

23.09.05 14:48

RYGGE/OSLO (TV 2 Nettavisen): - Politiet fikk melding om at to ettåringer var meldt savnet klokken 11.41. Det ene barnet ble funnet i vannet klokken 12.07, det andre klokken 12.15, opplyser Østfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Den ene tvillingen er konstatert død, opplyser informasjonsrådgiver Gina Scholz ved Rikshospitalet til TV 2 Nettavisen.

- Tilstanden til den andre er kritisk, og han får intensivbehandling, opplyser Scholz.

Ved 06-tiden fredag morgen var tilstanden fortsatt kritisk for ettåringen.

Hadde tilsyn
De to tvilling-guttene var med dagmammaen i et boligområde i Hanan da hun plutselig oppdaget at de var borte, opplyser politiet.

- Det var dagmammaen som raskt meldte barna savnet, sier kommunelege Jon Aga til TV 2 Nettavisen.

Kvinnen får nå krisehjelp av kommunens kriseteam.

- En prest er hjemme hos kvinnen, sier Aga.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lå i vannet
De to småbarna ble funnet på to ulike steder i vannet ved Hanan.Ikke langt fra vannkanten, men en del meter fra hverandre. Det ene barnet lå i sivet, den andre rett ved en brygge.

- Barna er fraktet med ambulansehelikopter til Rikshospitalet. Deres tilstand er uviss, opplyste politiet klokken 13.10. To timer etter ble den ene tvillingen konstatert død.

Klikk på bildet for å forstørre.

Barnas foreldre reiste torsdag ettermiddag til sykehuset i Oslo. Der fikk de etterhvert den tragiske beskjeden fra sykehuset om at den ene sønnen var død. Nå får de hjelp og støtte av helsepersonell.

Stille lek
Mellom boligfeltet og vannet der guttene ble funnet, er det et lite skogsområde med flere stier. Ved 14.30-tiden hadde politiet reist fra stedet, og det var ingen tegn på at det hadde skjedd noe tragisk.

Det var helt stille i området, og ikke langt fra funnstedene lekte det noen barn i det lille boligfeltet. Det var også noen pressefotografer å se.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jørgen Berge/TV 2 Nettavisen

Utenfor huset der barna skal ha oppholdt seg før de forsvant, lå det leker strødd utover.

Tragisk
- Dette er forferdelig tragisk. Rygge kommune har vært veldig hardt rammet på lignende vis for ikke lenge siden, sier Aga.

For bare halvannet år siden omkom to sju år gamle gutter i et annet vann i Østfold. Guttene lekte på isen i Våler da de gikk gjennom og druknet.

Kommunens kriseteam skal møtes på rådhuset i Rygge klokken 14 i ettermiddag for å legge en strategi for kriseabeidet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag