RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutt (13) meldte seg etter garasjebrann

Sist oppdatert:
En 13 år gammel gutt meldte seg tirsdag kveld etter at hans og kameratenes lek med fyrverkeri satte et helt garasjeanlegg i Stavanger i brann. Fem garasjer er helt utbrent og minst en bil og en motorsykkel er totalskadd. Ingen personer kom til skade.

- En 13 år gammel gutt meldte seg til oss sammen med moren sin i kveld, sier operatør Daniel Kleppa til TV 2 Nettavisen.

Tenåringen har innrømmet at han lekte med fyrverkeri sammen med to kamerater.

- Vi har ingen grunn til å tro at de hadde til hensikt å starte brannen, sier Kleppa.

Erstatningskrav
Brannvensenet i Stavanger fikk melding om brannen klokken 18.38 og rykket ut med fem brannbiler som raskt fikk kontroll over flammene.

Brannen vil bli etterforsket, men 13-åringen er for ung til å bli straffet. Forsikringsselskapene har imidlertid mulighet til å rette erstatningskrav for ødeleggelsene mot guttenes foreldre.

De materielle skadene er store. Fem - seks av garasjene i det frittstående garasjeanlegget i Osebergveien på Tasta i Stavanger ble totalskadd i brannen. Også en motorsykkel og en bil ble flammenes rov. Også flere andre garasjer og kjøretøyer ble ødelagt, men ingen personer kom til skade.

Strøm av ulykkesmeldinger
- Vi er glade for at det ikke er meldt om alvorlig skadde personer i kveld. Fra klokken 14.30 til 21 fikk vi kontinuerlig inn meldinger fra hele distriktet om ulykker i forbindelese med uvettig bruk av fyrverkeri, forteller Kleppa.

- Folk har sprengt postkasser, skutt raketter mot hverandre og mot lysarmatur på skoler, for å nevne noe.

Operatøren oppfordrer folk til å vente til midnatt med å fyre av raketter, og følge rakettvettreglene . Han har ett ønske for det nye året:

- Mitt store ønske er at alt fyrverkeri blir forbudt.

Les også:

Slik unngår du brann i jula.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere